23948sdkhjf

Nordsjællandsk drone-startup sigter mod udlandet

En ny dansk drone skal have udenlandsk luft under vingerne. I hvert fald hvis det står til direktøren bag dronen, Esben Nielsen.

- Vi har skabt et helt unikt fly med en usædvanlig høj ydeevne. Det har en markant længere flyvetid end andre droner på markedet. Derfor er der også en interesse for flyet i udlandet, og vores mål er at få dronerne fra Nordic Wing solgt uden for Danmarks grænser, siger Esben Nielsen, der er direktør i dronevirksomheden Nordic Wing.

Dronen fra Nordic Wing vejer bare fire kilo og kan flyve 3,5 timer fuldt lastet. Det danske forsvar har allerede taget den i brug, og et par danske landmålere har også taget dronen til dig.

Dansk succes med globalt udsyn

Nordic Wing har hjemme i lokaler ud til den tidligere Værløse flyvestation, og virksomheden er dansk hele vejen igennem.

- Det er dansk teknologi på danske hænder, og der er ikke mange, der laver det samme som os – hverken herhjemme eller i udlandet, siger Esben Nielsen.

Ideen til dronen er blevet udviklet af et erfarent team der har arbejdet med droneteknologi siden begyndelsen.

- Dengang var droner ikke en del af den offentlige bevidsthed, men det er begyndt at komme. Alligevel er jeg overrask et over, at der her mange år efter ikke er flere virksomheder, der laver det samme som os. Det havde jeg forventet. Men en tech-hardwarevirksomhed som vores er en specielt udfordrende niche, som kræver at mange discipliner kan arbejde sammen, forklarer Esben Nielsen.

Dansk højteknologi gavner miljøet

Dronen hedder Astero og er bygget til at kunne klare hårde landinger også på sten og asfalt uden at gå i stykker.

Og så har Astero allerede bevist, at den også er en gevinst for miljøet.

- Vores drone erstatter typisk traditionelle, brændstoftunge fly, der bruges til landmåling eller til at få overblik over vandløb, og det er klart, at en eldreven drone på fire kilo giver en markant miljøgevinst, siger Esben Nielsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125