23948sdkhjf

1.000 til tamtam på Odenses supersygehus

Der var pølser og kakaomælk i lange baner, taler og musik og en afsløring af det nye sygehus bygget i Lego, da cirka 1.000 håndværkere og samarbejdspartnere fejrede rejsegilde på det nye Odense Universitetshospital (OUH) den 20. september.

Byggeriet af sygehuset er nu nået så langt, at håndværkerne er ved at montere facader og vinduer, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse. 

- Det er fantastisk at have de mange håndværkere samlet til rejsegilde og kunne sige dem direkte tak for deres store arbejde med at bygge det, der bliver til Danmarks største nybyggede sygehus. Når man står midt i byggeriet, fornemmer man virkelig, hvor kæmpestort et projekt, vi er i gang med, sagde regionsrådsformand Stephanie Lose (V) ifølge pressemeddelelsen.

Rejsegildet var både en fejring af sygehuset og den serviceby, der blandt andet skal rumme storkøkken og centrallager. 

Omkring 650 håndværkere arbejder lige nu med at bygge sygehuset og den tilhørende serviceby. Antallet forventes at stige til omkring 1000-1200 håndværkere senere i byggeperioden.

Den italienske entreprenør OHTP bygger sygehuset, mens 5E Byg bygger servicebyen.

Det nye OUH kommer til at omfatte cirka 284.000 kvm sygehus, og bliver dermed Danmarks største nybyggede sygehus. 

Det er planen, at Region Syddanmark får nøglerne til det nye sygehus overrakt af entreprenørerne i sensommeren 2023. Derefter kommer en længere periode med klargøring af bygningerne, før de første patienter rykker ind på det nye sygehus.

Fakta: Det nye OUH

Sygehuset får i alt 833 sengestuer. Det er alle enestuer med eget toilet og bad. Derudover vil der være 52 operationsstuer, 374 ambulatorier og et daghospital.

Sygehusets serviceby rummer sterilcentral, regionalt lager, sygehusets køkken og logistikcentral.

Servicebyen skal tage imod alle varerne til sygehuset. Det drejer sig om, hvad der svarer til cirka 321.300 indkøbsvogne med forbrugsvarer om året. Derudover skal servicebyen håndtere 1.605 tons dagrenovation, 392 tons klinisk affald, 294 tons pap og 89 tons papir om året. Oveni kommer vasketøj og behandlingsredskaber.

Letbanen kommer til at køre ind igennem det nye sygehus, hvor der vil være 2 stop tæt på sygehusets indgange.

Sygehuset kommer til at koste 8,4 mia. kr., hvoraf de 7,6 mia. kr. er statslige kvalitetsfondsmidler.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094