23948sdkhjf

Mads Okking til håndværksmestre: Giv en ung en chance i nogle uge

Rundt om i landet er der unge, der har svært ved at finde ind på arbejdsmarkedet.  De er ikke i gang med en uddannelse og de har brug for hjælp til at finde det job, der interesserer dem.

FISKEN er en foreningen, der prøver at skabe kontakt, så de kan komme i erhvervspraktik og få en smagsprøve på, hvordan det er at have et job. Og der er håndværksvirksomheder særligt interessante.

Udviklingskonsulent i Dansk Håndværk Mads Okking sidder i foreningens fokusgruppe. Han opfordrer virksomheder til at overveje, om de kan give en hjælpende hånd, ved at tage en FGU elev (Forberedende Grunduddannelse) i praktik i nogle uger.

- Har man ressourcer, så synes jeg at det er et godt sted at give et løft. Først og fremmest for de unges skyld, men virksomhederne får bestemt også noget ud af det. Det kan sagtens være, at den unge bagefter fortsætter med en erhvervsuddannelse Og så er det jo oplagt at komme tilbage, som rigtig lærling i virksomheden, forklarer han.

 At tilbyde erhvervspraktik i nogle uger kan altså være indgangen til senere at få en lærling, der kender virksomheden og som hurtigt falder til.

 Tilbud overalt i landet

FISKEN er for unge i Københavnsområdet og det er blot at kontakte dem, så hjælper de med alt det praktiske. Men der findes lignende aktiviteter andre steder i landet.

 - Har man overskud til at hjælpe en ung i gang, vil jeg foreslå at man spørger i det lokale jobcenter eller hos kommunen. Eller googler lidt på foreninger i lokalområdet - så finder man i de fleste egne af landet noget tilsvarende, lyder opfordringen fra Mads Okking.

OM FGU 

FGU er en uddannelse, der forbereder den unge på at gå i gang med en ungdomsuddannelse eller at komme i job. Den forberedende grunduddannelse (FGU) henvender sig til unge, der er under 25 år og endnu ikke er parat til at gå i gang med eller gennemføre en anden ungdomsuddannelse. Det kan være af faglige, personlige eller sociale årsager.

 Formålet med FGU er, at de unge efterfølgende kan fortsætte på en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller i job 

FGU består af forskellige uddannelsesspor, som kan tilpasses de unges behov og interesser.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093