23948sdkhjf

Entreprenør på plads til 535 boliger på spidsen af Ørestad

CG Jensen skal i totalentreprise opføre 535 boliger på sydspidsen af Ørestad, UN17 Village, for ejendomsudvikleren NREP. 

UN17 Village bliver det hidtil største og mest grønne byggeri, CG Jensen har opført, skriver entreprenørfirmaet på sin hjemmeside.. 

Bebyggelsens godt 1.100 beboere får udsigt ud til det fredede område Kalvebod Fælled med græssende køer og springende frøer i baghaven.

Det er ikke kun omgivelserne, der bliver grønne. Byggeriet vil tilstræbe at omsætte alle FN's 17 verdensmål til konkret handling, noget som adm. direktør i CG Jensen, Michael S. Larsen, bider mærke i: 

– I CG Jensen har vi en ambition om at blive klimaneutral allerede i 2029. Vi har i projekteringsfasen af UN17 fået endnu mere erfaring med nye, grønne løsninger og vi glæder os til et nyt, spændende samarbejde med NREP, hvor vi sammen kan flytte grænserne for, hvor bæredygtigt vi kan bygge i Danmark, siger han i pressemeddelelsen.

Fakta om UN17 Village

Et hold med NREP, Lendager, Sweco Architects (dengang Årstiderne Arkitekter), Moe og Arup vundet i november 2018 konkurrencen om byggefeltet på Ørestads yderste spids mod syd, som er blevet til UN17 Village.

Vinderprojektet skiller sig ud ved at anvende FN’s 17 verdensmål som designredskab. Således er samtlige mål er omsat til konkrete løsninger i projektet.

De fem karreer i UN17 Village får fællesfunktioner i stueetagen, mens der på to af tagfladerne etableres væksthuse, som både bliver et fælleshus og et mødested.

For at henvende sig til forskellige brugergrupper vil byggeriet rumme familieboliger, fællesskabsboliger, fleksible boliger, minimale boliger og seniorfællesskaber. Hver boligtype vil også rumme handikapboliger efter en målsætning om at kunne favne samfundets mangfoldighed.

Taget vil rumme omkring 1.700 kvm solceller, og byggeriet er designet til at indsamle op mod en million liter regnvand om året til recirkulering og rekreativt brug.

Alle CG Jensens divisioner – fra Byggeri, Beton, Stål og Ramning til Forsyning, Jord, Kloak & Gartner – bidrager til projektet. Herudover samarbejder CG Jensen også med grundvandseksperterne fra søsterselskabet Hölscher Jensen.

Højeste træbyggeri

CG Jensen er allerede i fuld gang med at byggemodne det nye grønne område, hvis 35.000 kvm er fordelt på fem karreer. Entreprenøren er nu blandt andet i gang med at støbe fundamenter og kælder i de to første karreer. 

Forud for byggemodningen har CG Jensen arbejdet på at projektere så bæredygtigt som muligt. Man har blandt andet arbejdet med et katalog af bæredygtige tiltag, hvilket har resulteret i 200 konkrete tiltag, der på forskellig vis adresserer FN's 17 verdensmål.

Herunder kan eksempelvis nævnes brug af grønnere beton samt træbyggeri.

– Vi glæder os meget til at skulle føre løsningerne ud i livet – herunder at skulle opføre Danmarks højeste træbyggeri, siger divisionschef i Byggeri Øst, Claus Baumann. 

Til støbningen af bundplader til foreløbig to af blokkene har man for første gang anvendt Carboncure, som reducerer CO2 aftrykket med op til 30 pct. Herudover har man også arbejdet med Aalborg Portlands CO2-reducerede beton FutureCem.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187