23948sdkhjf

Borgmester giver grønt lys til studieby

Området bag Kløverparken på Amager kan lægge grund til 168 studieboliger bag Tap1, 
hvis der kan skaffes politisk flertal for projektet, som kræver dispensation fra den gældende lokalplan.

Teknik- og miljøborgmester i København, Ninna Hedeager Olsen (Enhl.), ser gerne flere studieboliger skyde op i København. 

Hvert år starter nemlig titusindvis af unge på uddannelser i København, og det skaber et stort behov for tag over hovedet til de mange nye studerende. I øjeblikket er der dog stor mangel på studieboliger, og med de stigende grundpriser i hovedstaden bliver der ikke bygget mange boliger, som er til at betale på en SU, fremhæver hun i en pressemeddelelse.

Nu er der åbnet for muligheden for at opføre midlertidige ungdomsboliger, og dermed kan de 168 studieboliger være på vej bag udstillings- og koncertsalen TAP1 på den nordlige del af Amager. 

Ninna Hedeager Olsen siger, at der mangler billige, almene ungdomsboliger, som har loft over huslejen og altså er til at betale på en SU.

- Mens vi arbejder på flere almene ungdomsboliger, er midlertidige ungdomsboliger en del af løsningen på den korte bane. På den lange bane vil Enhedslisten kæmpe for, at der løbende bliver sat penge af til almene ungdomsboliger, som er den rette varige løsning på boligmanglen, siger hun i en pressemeddelelse fra Københavns Kommune.

Helst bygget i træ

Boligerne ønskes opført som modulbyggeri med bærende konstruktioner og facader i træ og indrettet som en mindre studieby. Udover studieboligerne indeholder projektet også et stort fælleshus med køkken, læsesal, opholdsarealer, vaskeri, studiepladser og mulighed for café og arrangementer.

Derudover vil studiebyen indeholde mindre vinterhaver, et amfiteater med mulighed for udendørs filmvisninger, koncerter og teaterarrangementer, samt værkstedsmuligheder, cykelparkering, workout/fitness faciliteter, opbevaring og udendørs lounge områder.

Særlig hjemmel i planloven

Behovet for en dispensation fra lokalplanen skyldes, at anvendelsen ikke er i overensstemmelse med lokalplanen. Der kan normalt ikke dispenseres fra en lokalplans 
anvendelsesbestemmelse, men da der er tale om studieboliger, er der særlig hjemmel i planloven, som åbner for denne anvendelse.

Teknik- og Miljøudvalget tager stilling til sagen mandag d. 4. oktober.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094