23948sdkhjf

PFA søsætter nyt kontorkoncept med 168.000 kvm

Engsøhuset, PFA Ejendomme og MT Højgaard Projektudviklings nye kontorhus i Risskov i det nordlige Aarhus, bliver nu startskuddet til et nyt kontorkoncept, som er navngivet The Union, med en kombination af services og fleksibilitet. 

Kontorbygningen i Aarhus bliver det første i rækken af foreløbigt 17 kontorejendomme, som tæller i alt 168.000 etagekvadratmeter, lyder det i en pressemeddelelse fra PFA. 

Alle ejendommene vil have lejemål til store og mellemstore virksomheder og udvalgte ejendomme vil indeholde et kontorhotel, hvor der er plads til enkeltmandsvirksomheder. 

PFA’s plan er, at det nye koncept fremover skal implementeres i alle nyudviklede og eksisterende flerbrugerejendomme samt ved konvertering af eksisterende domiciler, hvis de fraflyttes. 

Flerbrugerkonceptet indebærer, at virksomhederne deler alt fra mødecenter, reception og kantine med loungeområde med lænestole til uformelle møder. 

Corona udfordrer rammebetingelser  

Fra PFA Ejendomme lyder det, at man sammen med lejerne i The Union løbende vil videreudvikle konceptet. 

– Covid-19 viste, hvor hurtig virksomhedernes rammebetingelser kan ændre sig, og evnen til omstille sig er nu vigtigere end nogensinde. Kontormarkedet har historisk været forholdsvist konservativt, men med nye krav fra lejerne til blandt andet fleksibilitet, bæredygtighed og service er det smart at finde en model, hvor man løbende får kalibreret kundernes behov til produktet, siger fremtidsforsker Louise Byg Kongsholm i pressemeddelelsen. 

De fleste af The Unions kontorhuse er ifølge PFA DGNB-certificerede og har fokus på indeklima, akustik og er udstyret med et ’smart building-system’. 

– Den billigste og mest bæredygtige kvadratmeter er den, der ikke bliver bygget. Derfor vil vi hjælpe vores lejere til at finde ud af, hvor mange kontorpladser, man rent faktisk har brug for igennem digital monitorering, sige ejendomsdirektør i PFA, Mikael Fogemann, om tankerne bag konceptet.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078