23948sdkhjf

Erstatningskrav på 4,4 milliarder sender Ørsted i Sø- og handelsretten endnu engang

Vestre Landsret gav i går el-kunderne medhold i at erstatningssagen mod Ørsted skal fortsætte i Sø- og Handelsretten med behandling af det rejste erstatningskrav på 4,4 milliarder kroner. 

Det skriver Energi Danmark i en pressemeddelelse. 

Med dommen har Vestre Landsret ophævet Sø- og Handelsrettens dom fra marts 2020, hvor Sø- og Handelseretten frifandt Ørsted under henvisning til, at dommen i sagen mellem Konkurrencerådet og Ørsted fra 2018 havde virkning for el-kundernes krav.

Kort og godt slår dommen, der netop er afsagt, fast, at dommen fra 2018 i sagen mellem Konkurrencerådet og Ørsted ikke fastslog, at Ørsteds priser var lovlige. 

Ifølge Vestre Landsrets dom skal Ørsted tilbagebetale de 7 millioner kroner i sagsomkostninger, som el-kunderne blev pålagt at betale i Sø- og Handelsretten i 2020 samt yderligere 2 millioner kroner i sagsomkostninger for Vestre Landsret. 

Som ventet

Hos Energi Danmark var dommen som forventet. 

- Vi har med tilfredshed noteret os, at Vestre Landsret i præmisserne udtrykkeligt giver os ret i, at Ørsteds priser aldrig har været konstateret lovlige. Vi forventer, at denne langvarige erstatningssag snart vil resultere i, at de overpriser, som el-kunderne har betalt, vil blive erstattet, siger Adm. direktør Jørgen Holm Westergaard i en pressemeddelelse.

Erstatningssagen mod Ørsted blev anlagt helt tilbage i 2007 af 1106 virksomheder og kommuner og koordineret af tre elhandelsselskaber, heriblandt Energi Danmark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125