23948sdkhjf

Aalborg Havn gør plads til 1,2 millioner ton jord fra byggepladser

Udvidelserne på Aalborg Havn, Port of Aalborg, fortsætter. Nu ved at forberede anlæggelsen af et nyttiggørelsesdepot der kan modtage 1,2 millioner ton overskudsjord fra byggepladser - særligt i og omkring Aalborg. Det skriver den nordjyske havn i en pressemeddelelse. 

Depotet etableres ved at indramme et areal i fjorden og efterfølgende opfylde det med overskudsjord. Dermed får Port of Aalborg endnu flere landkvadratmeter at boltre sig på.

– Der har længe manglet kapacitet i og omkring Aalborg, som kan absorbere overskudjorden fra de mange byudviklingsprojekter i byen. Det har tvunget flere entreprenører og byggevirksomheder til at køre relativt langt for at finde et sted at deponere, hvilket ikke er optimalt, hverken økonomisk eller bæredygtigt, siger salgschef i Port of Aalborg, Kjartan Ross, i pressemeddelelsen og peger samtidig på interesse for at etablere virksomhed i havnens erhvervspark.

Depotet er den seneste i en række udvidelser. I 2019 gik havnen således i jorden med en udvidelse af havnens erhvervspark på 140.000 kvm, og september i år præsenterende man en udbygning af havnens transportcenter med 150.000 kvm over de næste tre år.

Kajudvidelsen på vej 

Nyttiggørelsesdepotet udformes på en sådan måde, at der kan etableres en over 1 kilometer lang kajforlængelse med en 120 meter bred kajgade. Anlæggelsen af depotet giver desuden mulighed for at forlænge kajområdet i etaper, og allerede nu har Port of Aalborg de første udvidelsesplaner på plads. 

– Etableringen af en kajforlængelse på 300 meter mod øst fra den nuværende multiterminal er netop blevet godkendt. Den skal være med til at understøtte den forestående transportcenterudvidelse og dermed bidrage til et markant løft af rammerne for den multimodale transport til og fra Nordjylland, siger Kjartan Ross. 

Anlæggelsen af det nye nyttiggørelsesdepot ventes igangsat næste år, hvor den første spuns rammes, og allerede næste år kan den indledende jordopfyldning begynde. Aktuelt er projekteringen i gang. 

Det forventes, at anlæggelsen af det nye nyttiggørelsesdepot inklusive opfyldning vil forløbe frem mod 2028. Port of Aalborg forventer dog allerede inden for de næste par år at have de første 200 til 300 meter af kajforlængelsen klar til brug, hvilket blandt andet skal understøtte etablering af nye kajnære bulkpakhuse. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.096