23948sdkhjf

I 2022 flytter 210 medarbejdere ind: ABB tager første spadestik til stort domicil i Middelfart

1. oktober tog ABB første spadestik til en helt ny domicilejendom på Barmstedt Alle i den nordlige del af Middelfart tæt ved den fynske motorvej.

De nye kombinerede produktions- og administrationsbygninger bliver på cirka 6.700 kvadratmeter, og det er planen, at det nye domicil skal være klar i slutningen af 2022.

Hos ABB har vi stort fokus på bæredygtighed, og det har vi også, når vi bygger, og derfor er det glædeligt, at vi nu får et topmoderne domicil. Blandt andet har vi som mål at opnå en guld DGNB-certificering, der er en særlig attraktiv blåstempling af bygninger i drift ud fra en lang række bæredygtighedsparametre, forklarer Bjarne Tvede, der er administrerende direktør hos ABB.

ABB’s nuværende afdelinger i Odense og Fredericia samles i Middelfart, hvor cirka 210 medarbejdere tilknyttes lokationen.

Leverer selv grønne løsninger

Det nye domicil bliver bygget af totalentreprenør Daugaard Pedersen, som også ejer bygningen, mens ABB bliver lejer. Alligevel er det planen, at mange af teknologivirksomhedens egne bæredygtige produkter skal indgå i byggeprocessen.

På den måde får vi mulighed for at bruge de nye bygninger som showroom over for eksisterende og potentielle kunder, pointerer ABB-direktøren, der fortsætter.

– Vores nye domicil skal være en bygning, kunderne kan se sig selv i. Bygningen kommer til at rumme solceller, batterier og ladestandere til elbiler, og vores systemer måler, analyserer og optimerer konstant balancen mellem energiforbrug, solceller, batteri og el fra nettet.

Den fleksible arbejdsplads rimer på bæredygtighed

Som store dele af erhvervslivet har corona-pandemien også haft sin indflydelse på dagligdagen hos ABB, og det får også betydning for det nye byggeri.

Vi har taget den fleksible arbejdsplads til os, og vi har et stort antal medarbejdere, der kan og ønsker at arbejde hjemmefra op til halvdelen af tiden. Derfor bliver det nye domicil indrettet, så det kan dække en belægning på cirka 70 procent fysisk fremmøde, hvor vi tidligere ville have bygget, så stort set alle havde en plads.

Det giver god mening for både bæredygtigheden og vores samlede økonomi. Vi skal skabe de bedste rammer for ABB som virksomhed, men også for vores medarbejdere, siger Bjarne Tvede.

Læs mere om: ABB
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125