23948sdkhjf

Dansk CEO rykker to pladser frem: Blandt de mest indflydelsesrige kvinder i verden

CEO i det danske energihandelshus Danske Commodities, Helle Østergaard Kristiansen, er placeret som nr. 25 på listen over verdens mest indflydelsesrige forretningskvinder.

Det er tredje år i træk, at den danske topchef er at finde på listen, der sammensættes af det amerikanske erhvervsmagasin Fortune Magazine. Listen ræller 50 af de mest indflydelsesrige kvinder i verden. 

I 2019 lå Helle Østergaard Kristiansen på en 31. plads, i 2020 rykkede hun frem til plads nummer 27 og i år er det altså blevet til en 25. plads.

Helle Østergaard Kristiansen er eneste dansker på listen. 

Underrepræsenteret i energisektoren

For at komme på listen skal man udmærke sig ved at gå forrest i verdens vigtigste sektorer - herunder og for Helle Østergaard Kristiansens vedkommende energisektoren.

Med sin titel som CEO i energisektoren hører Helle nemlig til en underrepræsenteret gruppe, nemlig kvinder.

Til trods for at energi aldrig har været et vigtigere emne, er kvinder fortsat massivt underrepræsenterede i branchen.

Ifølge nyeste tal fra Det International Energiagentur (IEA) udgør kvinder under en fjerdedel af energisektoren, som har færre kvindelige ledere end nogen anden sektor.

- Verden står lige nu over for en potentiel energikrise. Priserne er skyhøje, der er mangel på gas, og vinteren er lige rundt om hjørnet. Hvis vi som sektor skal lykkes med at løse udfordringerne forbundet med energiomstillingen og mangel på råvarer, har vi brug for nytænkning og innovation. Derfor er vi nødt til at kunne tiltrække hele talentpuljen –
både kvinder og mænd. Og nye løsninger er mere nødvendige nu end nogensinde før, siger Helle Østergaard Kristiansen.

I 2019 blev Helle Østergaard Kristiansen udnævnt til CEO for Danske Commodities, der er blandt Danmarks største virksomheder målt på bruttoomsætning. Med denne udnævnelse blev Østergaard Kristiansen en af verdens eneste kvindelige CEOs i energy trading. Under hendes ledelse har Danske Commodities blandt andet indtaget et af verdens
vigtigste energimarkeder, nemlig det amerikanske, og forhandlet kontrakter med nogen af verdens største vindmølleparker, blandt andet den allerstørste af slagsen, britiske Dogger Bank, som kommer til at forsyne seks millioner husstande med grøn energi.

Helle Østergaard Kristiansen har ansvaret for 350 medarbejdere og en voksende energihandelsforretning, der strækker sig på tværs af 39 globale energimarkeder, herunder Europa, USA og Australien.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125