23948sdkhjf

Stor nordjysk entreprenør skifter kurs efter minusår: "Vi har været på vej i den gale retning"

Tirsdag har været en begivenhedsrig dag for TL Byg i Aalborg. Samtidig med, at entreprenørfirmaet præsenterede Jesper Hoffmann som ny adm. direktør, fremlagde selskabet sit årsregnskab for perioden fra 1. juli 2020 til 30. juni 2021.

Både dette regnskabsår og det forrige har været præget af store omvæltninger og flere tabsgivende projekter for entreprenørvirksomheden, og det var årsagen til, at bestyrelsen i slutningen af juni valgte at opsige samarbejdet med tidligere adm. direktør Peter Boltau, lyder det i en pressemeddelelse fra TL Byg.

Siden afskeden med den gamle topchef har bestyrelsen, TL Bygs stiftere og hovedaktionærer Flemming Larsen og Georg Thinggaard samt den øvrige ledelse arbejdet med en ny strategi, der skal sikre en mere stabil og vækstfokuseret retning for virksomheden: 

– Vi har de seneste år foretaget nogle uheldige dispositioner, der har medført en uønsket udvikling af virksomheden. Derfor valgte vi før sommerferien at træde på bremsen, koble ud i en periode og klargøre til en ny, sund vækst. Det har været en god og energigivende proces, der med garanti vil styrke virksomheden både på den korte og lange bane og som vil hjælpe Jesper Hoffmann i det arbejde, han nu skal lede videre, forklarer Mikael Vest i pressemeddelelsen.

Tilfører ekstra egenkapital

I sidste regnskabsår faldt bruttofortjenesten fra 138 mio. kr. til 119 mio. kr., mens årets resultat efter skat blev reduceret fra 13,3 mio. kr. til 1 mio. kr. I det aktuelle regnskab er bruttofortjenesten faldet yderligere til 104 mio. kr., mens bundlinjen har udviklet sig til et underskud på 2,3 mio. kr. Både bestyrelse, ejere og ledelse betragter denne udvikling som yderst utilfredsstillende. 

Ejerne har i løbet af regnskabsåret valgt at indskyde 8 mio. kr., så den samlede egenkapital nu udgør 28,5 mio. kr. 

– Udviklingen i nøgletallene viser meget tydeligt, at vi har været på vej i den gale retning,  udtaler Flemming Larsen og pointerer, at fokus nu er på - som entreprenør - at etablere et godt samarbejde mellem bygherre, rådgivere og slutbrugere.

– Det er den retning, vi nu igen skal i, siger han.

Genopbygger ordrepipeline 

Ledelsen er da også allerede i gang med at genopbygge en sund ordrepipeline for den store nordjyske entreprenørvirksomhed: 

– Vi har en lang række spændende projekter på bedding, og vi ser i det hele taget positivt på fremtiden. Der er generelt travlt i byggesektoren, og vi skal byde ind på de projekter, der matcher vores kompetencer bedst, siger Flemming Larsen.

Han, den øvrige ledelse og bestyrelse forventer derfor en positiv udvikling i det nye regnskabsår – både på toplinjen og med sorte tal på bundlinjen.

TL Byg A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Bruttofortjeneste 104,09 119,06
Resultat af primær drift -1,34 2,63
Resultat før skat -2,93 1,00
Årets resultat -2,29 1,00
Balancesum 119,51 118,65
Egenkapital 28,50 22,79
Gns. antal heltidsansatte 179 217
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2021.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.173