23948sdkhjf

120 boliger ved Køge - Front og Kuben vinder med tredelt kvarter

Omkring 120 nye bæredygtige boliger med plads til både familierne, seniorerne og singlerne ser dagens lys på Møllebankerne i Borup vest for Køge i løbet af de kommende år.

Det er Front Arkitekter og rådgiverne Kuben Management, der står bag vinderprojektet, som blev fundet blandt i alt syv indkomne forslag. 

Byrådet i Køge har netop solgt til den udvikler, som kommer til at stå i spidsen for opførelsen af det nye kvarter, skriver Køge Kommune i en pressemeddelelse. 

Reelt er der tale om udvikling af tre delområder, der nu har fået navne: ’Skræntboligerne’, som er rækkehuse med udsigt ned til Ådalen, ’Klyngehusene’, hvoraf en del er tænkt som ældreboliger i et-plan og ’Parcellerne’, som er dobbelthuse inspireret af de såkaldte byggeforeningshuse fra begyndelsen af 1900-tallet.

 

De tre områder får hver deres særpræg, om end husene vil få et vist ensartet udtryk i form af lyse materialer tilpasset landskabet.

 

– Det er et meget spændende område at udvikle på – ikke mindst det meget naturskønne og kuperede terræn har gjort opgaven til en stor fornøjelse, siger Jesper Dichmann Sørensen, markedsdirektør i Kuben Management, i pressemeddelelsen. 

I størrelse vil boligerne variere fra cirka 70 til 150 kvm og i højde fra en etage over halvanden til to. 

I midten af de 120 lejeboliger bliver der anlagt en grønning med vilde græsser og stedtypiske træer, en lille park og en mindre sø. Det fællesområde er tænkt til aktiviteter i et fællesskab, som også kan dyrkes indendørs. På området opføres nemlig også et stort fælleshus, som udover samlingssal vil rumme lokaler, som beboerne kan anvende til fælles formål. Fælleshuset bliver ligeledes til faciliteter til en vicevært for området. 

Byggeriet forventes at begynde i 2022 og stå færdig i løbet af to år derefter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094