23948sdkhjf

Aarhusiansk udvikler og arkitekt løber med 11.000 kvm boligbyggeri på Østsjælland

Holder planerne, starter omdannelsen af en 45.000 kvm naturgrund i Borup mellem Køge og Ringsted til et nyt boligområde navngivet Møllebankerne hen mod slutningen af året.

Sådan lyder det fra vinderen af det offentlige udbud af boligområdet, Brdr. Thybo Ejendomsudvikling, som har udviklet Møllebankerne sammen med Tegnestuen Arken.

Den aarhusianske ejendomsudvikler vil opføre 118 boliger og et fælleshus i området, i alt 11.755 etagekvadratmeter. Den overordnede ambition med projektet er at skabe gode fællesskabsorienterede boliger for både familier, par og seniorer i naturskønne omgivelser.

– Møllebankerne i Borup er endnu et spændende projekt på Sjælland, og vi har en håndfuld mere på vej, fortæller direktør og grundlægger af Thybo Ejendomsudvikling, Rasmus Kjær, i meddelelsen og tilføjer:

– Det har været vigtigt for os at geare vores organisation til at udvikle og eksekvere attraktive projekter i hele Danmark.

En del af projektet opføres, så det kan DGNB Guld-certificeres. Dertil deltager Thybo Ejendomsudvikling i testningen af Den frivillige Bæredygtighedsklasse.

Størstedelen af bebyggelsen udføres i tegl med to forskellige varme jordnuancer, der både spiller godt op imod farverne i den omliggende natur samt skaber kontrast. Tegl er et naturligt og rubust materiale, som er modstandsdygtigt mod vind og vejr og tilmed patinerer smukt over tid.

Den øvrige bebyggelse udføres i træ, som også patinerer smukt over tid samt tilfører bebyggelsen varme og taktilitet.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093