23948sdkhjf

Middelfart snupper nyindstiftet KL-klimapris

Middelfart Kommune er de første vindere nogensinde af KLs nye klimapris, der hylder bæredygtige tiltag og initiativer i de 98 kommuner.

I alt 64 initiativer var blevet indstillet til prisen og til sidst stod Viborg Kommune, Køge Kommune, Odder Kommune og altså Middelfart Kommune som de fire nominerede til prisen.

Og prisen skulle altså med hjem til Fyn.

Middelfart Kommune vandt prisen for aktivt at udvikle lokale energifællesskaber drevet af borgerne selv. Blandt eksemplerne er ”Sol-Over-Brenderup”, der er en solcellepark opfundet, igangsat, drevet og ejet af borgerne i byen Brenderup. Og i landsbyen Føns har borgerne energirenoveret og etableret deres helt eget nærvarmesystem baseret på jordvarme og resttræ.

- Det er ofte ikke nemt at bygge for eksempel solceller og vindmøller uden at møde modstand fra dem, der skal bo tæt på. Derfor er det også dybt imponerende at se, hvordan Middelfart Kommune har knækket koden til få de lokale borgere engageret i at etablere lokale grønne energikilder, siger formand for KL’s Miljø- og Forsyningsudvalg, Birgit S. Hansen. Hun fortsætter:

- Kommunerne har taget klimalederskabet på sig. Det har Middelfart Kommune også, og de har samarbejdet med borgerne på en helt ny måde. Jeg er ikke i tvivl om, at rigtig mange kan lade sig inspirere af deres indsats, og derfor er det også en stor fornøjelse at overrække prisen til Middelfart Kommune i dag. Jeg må samtidig sige, at der også er blevet indstillet rigtig mange andre gode initiativer, og det bekræfter mig kun i, at kommunerne de seneste år virkelig har sat klimatempoet op, siger jun. 

Fakta:

  • De tre øvrige nominerede indsatser til Kommunernes KLimapris var Nørreådalsprojektet i Viborg Kommune, laboratoriet for bæredygtigt boligbyggeri i Køge og Rathlousdaldæmningen i Odder Kommune.
  • Med KLimaprisen følger et trofæ skabt af billedkunstner, Kigge Hvid.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.391