23948sdkhjf

Først gav supermarkederne dem sparket - nu tager Danish Crown konsekvensen

Det har tidligere været fremme, at en lang række supermarkedskæder har valgt at droppe produkter fra Danish Crown mærket med "Klimakontrolleret gris".

I mellemtiden har Dansk Vegetarisk Forening (DVF) anlagt sag mod Danish Crown, fordi mærkaterne ifølge DVF er vildledende og kan opfattes som greenwashing, idet de mener, at varerne ikke er så klimavenlige, som Danish Crown påstår.

Det har også medført, at samtlige danske dagligvarekæder har trukket produkterne fra kølediskene, og det får nu Danish Crown til at tage konsekvensen af det.

De har nemlig på den baggrund valgt at droppe at markedsføre deres produkter som klimavenlige, og det er noget, som vækker glæde hos DVF.

- Det er virkelig positivt, at vores retssag mod Danish Crown har givet stof til eftertanke hvad angår klimabelastningen fra svinekød. Ved at stemple svinekød som ‘klimakontrolleret’ kan man give forbrugerne den fejlagtige opfattelse, at det er godt for klimaet at spise svinekød. Derfor er det en sejr for forbrugerne, at mærket nu er droppet, siger Dansk Vegetarisk Forenings generalsekretær, Rune-Christoffer Dragsdahl, i en pressemeddelelse.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125