23948sdkhjf

Fra konstruktion til produktion med Mould-Masters

Mold-Masters og Englmayer introducerer en bred vifte af nye og spændende teknologier, når de udstiller på Plastteknik Nordic

Englmayer er Mold-Masters agent i Skandinavien med base i Stenløse, Danmark og med sælgere og teknikere fordelt i både Danmark og Sverige.

Mold-Masters er derfor også i fokus, når Englmayer er på Plastteknik Nordic 1.-2. december.

Englmayer har repræsenteret Mold-Masters i mere end 36 år og deltager gerne i rådgivning omkring hele processen fra konstruktion til produktion, forklarer manager Maj‑Britt Englmayer:

- Mold-Masters er global leverandør af varmekanalsystemer, - også i rustfrit - temperaturregulatorer og sprøjtestøbeaggregater til flerkomponentstøbning. Vi designer, fremstiller, distribuerer, sælger og servicerer højteknologiske og specialdesignet systemer og løsninger tilpasset ethvert marked. Mold-Masters krediteres for at have patenteret det første kommercielle varmekanalsystem tilbage i 1965. I dag driver Mold-Masters forretninger i over 100 lande og beskæftiger over 2.150 fagfolk.

Mold-Masters nye TempMaster M3 temperaturregulator-platform, der indeholder mange nye spændende innovationer, herunder revolutionerende TC-Connect-Teknologi, der helt eliminerer behovet for traditionelle (T/C) termoføler-styrekabler. Eliminering af disse traditionelle kabler, der udgør 50 procent af alle formkabler, sparer betydelige omkostninger, vægt og ’kabelrod’ fra produktionscellen. TC-CONNECT Technology anvender et nyt eBOX-design, der fastgøres til formen.

Et enkelt, tyndt og let datakommunikationskabel (svarende til størrelsen af Ethernet kabel) forbindes fra bagsiden af M3 -temperaturregulatoren til eBOX. Enkelt og simpelt. Tilslutning af varmekanalsystemet forbliver uændret. Denne teknologi er kompatibel med nye og alle ældre (eftermonterede) varmekanalsystemer.

SYMFILL-teknologien minimerer kerneforskydningen markant for at forbedre emnekvaliteten og minimere bøjning af cylindriske rør. Dette opnås ved at lade smelten komme ind i kanalerne i dysen fra flere sider i modsætning til den traditionelle metode, hvor smelten kommer ind i dysekanalen fra et punkt.

Eksempler på komponenter, der ville drage fordel af denne teknologi, kan nævnes blodrør, rør til værn mod nåle, hætter og andre tilsvarende emner fra den medicinske, kosmetiske og andre industrier.

De værktøjer, som i dag gør brug af denne SYMFILL Technology, er emnebøjningen reduceret med op til 90 procent (helt ned til 0,15 mm) ved at eliminere kerneforskydning. SYMFILL Technology fås udelukkende med Mold-Masters varmekanalsystemer.

NYE SeVG+ (Servo Electric Valve Gate)

- Sammenlignet med vores 1. generations servomotor er højden på denne revolutionerende nye motor blevet reduceret betydeligt med 48 procent. Størrelsen er tilsvarende vores hydrauliske enheder for ekstra fleksibilitet. Det direkte drive design (ingen vippearm, gearkasser eller andre komponenter til aktivering af nålene) minimerer cut-out i formen, afkorte montagetider, giver mulighed for hurtigere respons og mere præcise styring af nålen. Dette servomotordesign kan bruges til alle typer emner fra enhver industri, også dem som kører med høje procestemperaturer, sigerMaj-Britt Englmayer. 

 Englmayer præsenterer også Mold-Masters SmartMOLD - en cloudbaseret softwareplatform, der leverer data i realtid. Procesdata indsamles fra sensorer monteret i sprøjtestøbeformen, som giver feedback og informationer til styring af en forbedret produktivitet.

- Vores løsning er det første skridt i retning af forudsigelighed. Udover at indsamle sensordata tilbyder SmartMOLD -softwaren mulighed for sporing af ydeevnen, nedetid og kasserede emner, påmindelser om vedligeholdelse, advarsler, rapportering, analyser, værktøjsinformation, dokumentlagring og mere. Selvom SmartMOLD er fokuseret på formen, har den også mulighed for at trække data fra sprøjtestøbemaskiner. SmartMOLD er kompatibel med alle fabrikater.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08