23948sdkhjf

Le Klint er flyvende: Syvdobler resultatet til egen overraskelse

Langt over forventning og betragteligt højere end sidste år. Sådan kategoriserer lampeproducenten Le Klint selv resultaterne af det seneste regnskabsår, der blev virksomhedens bedste nogensinde.

Før skat lyder årets resultat på 13,5 mio. kr., og dermed er Le Klint lykkedes med mere end en syvdobling af foregående års 1,9 mio. kr.

– Resultatet betragtes som særdeles tilfredsstillende, skriver ledelsen i sin beretning, og peger på en række forhold, der ellers måtte forventes at stå i vejen for fremgangen.

Således har Le Klint som de fleste andre måttet slås med forsyningsvanskeligheder, nedlukninger og corona-restriktioner, men det til trods ”udviser året en positiv salgsudvikling langt over budget”, lyder det.

Ifølge virksomheden er væksten hentet både hjemme og ude, hvor flere nye agenter og salgskanaler har været med til at løfte, mens den øvrige eksport har ligget stabilt. Le Klint peger også på, at succesfulde nylanceringer og målrettet markedsføring har været med til at løfte årets resultat, og man er heller ikke blind for den øgning af forbruget, pandemien har resulteret i.

Der er således heller ingen forventning om, at træerne vokser ind i himlen. Tværtimod forventer Le Klint, at der efter en stærk start på indeværende år vil blive lagt en dæmper på det høje aktivitetsniveau ”som følge af den fortsatte usikkerhed og eftervirkningerne af Covid-19 på det globale marked”. På bundlinjen ligger forventningen til et resultat efter skat i niveauet 2-4 mio. kr.

Le Klint A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Bruttofortjeneste 44,2 29,8
Resultat før finansielle poster 13,0 2,0
Resultat før skat 13,5 1,9
Årets resultat 10,5 1,5
Balancesum 73,9 52,0
Egenkapital 43,4 33,2
Gns. antal ansatte 55 52
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2021.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079