23948sdkhjf

Vinder med design og moduler - duo tager to institutioner for Silkeborg Kommune

Med Silkeborg Kommune som bygherre og i totalentrepriseudbud, er modulproducenten Concept Living og design- og konceptbureauet Njordrum Care netop udpeget som vindere af to nye store daginstitutioner i Funder og Balle.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

De to institutioner er vundet i forlængelse af, at Concept Living og Njordrum Care med base i henholdsvis Engesvang og Aarhus, for et par måneder siden annoncerede et strategisk samarbejde og ambitionen om at løfte permanent præfabrikeret modulbyggeri til ”nye, bæredygtige, æstetiske højder”

”Ambitionen er at skabe børnehuse, som bliver nytænkende, in­spirerende og kvalitetsfulde rammer for byens børn. Målrettet fokus på den demokratiske dannelse og læring. Oplevelse af forpligtende fællesskab, der bygger på demokratiske værdier,” lød det i Silkeborg kommunes byggeprogram.

– Arkitekturen skal dermed også understøtte, at der bliver taget hånd om de børn, der måske har ekstra meget brug for ro og overskuelighed siger Martin Wienberg, arkitekt og partner i Njordrum Care, i en pressemeddelelse om opgaven. 

Et eksempel er ”hjerterummet”, der for nogle børn kan virke stort og uoverskueligt og hvor vi derfor har etableret nicher, som med sin møblering og farve giver en huleagtig stemning og skaber et lille overskueligt rum. 

I husene findes der derfor – både inde og ude – rumlige variationer med plads til både fælleskab og individuel fordybelse – understreget af materialevalg, farver og skala. 

 

Den primære materiale-pallette er træ og tilsva­rende naturlige materialer; facaderne beklædes med et lodret profil med en indbygget variation for at markere de forskellige bygningsvolumener. Facaderne leveres i en blandting af varmebehandlet træ i sin naturlige farve henholdsvis beklædning i en grøn farve.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125