23948sdkhjf

Stor donation muliggør ambitiøst teater- og musikhus i Varde

En stor donation gør, at et ambitiøst byggeri i Varde rykker tættere på.

A.P. Møller Fonden har bevilliget 20 mio. kr. til det kommende Varde Teater og Musikhus. Projektgruppen kan nu for alvor begynde forberedelserne, lyder det fra kommunen.

Varde Teater og Musikhus kommer til at ligge midt i Varde. Den nye facilitet får plads i gamle industribygninger, der transformeres, så fritids- og kulturlivet kan blomstre i bymidten. Teaterforeningen 7-kanten er en af de bærende kræfter i projektet. Alle frivillige og skuespillere er lige nu i midlertidige lokaler.

Budgettet er på i alt 66 millioner kroner. Udover de 20 millioner kroner fra A.P Møller Fonden har Varde Kommune bevilget 15 millioner kroner, Lokale- og Anlægsfonden 13 millioner kroner, mens egenfinansieringen udgør 1 million kroner.

Der mangler således 17 millioner kroner, før projektet er fuldt finansieret.

Til TV Syd fortæller formand for 7-kanten, Jan Wessel Rasmussen, at han har en forventning om, at de sidste penge bliver hentet ind.

- Jeg kan sige så meget, at vi har en fondsgruppe, som er i gang med at søge midlerne. Vi har allerede en ansøgning ude, som vi venter svar på fra en af de større fonde. Når de store fonde går ind og støtter, så er det med til at tage hul på bylden. Så vi har forventningen om, at vi kan få de sidste 17 millioner den vej igennem, siger Jan Wessel Rasmussen.

En del af bevillingen fra A.P. Møller Fonden skal bruges til at udskrive en arkitektkonkurrence på projektet.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078