23948sdkhjf

Se billederne af Vestjyllands nye teater- og musikhus

Varde Kommune løfter nu sløret for, hvem arkitekten og totalrådgiveren bag det nye Varde Teater- og Musikhus er.

Det bliver arkitekterne Leth & Gori, der skal stå i spidsen for at skabe rammerne for fremtidens kulturelle oplevelser, teaterforestillinger og koncerter i Varde Kommune, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Inspirationen til byggeriet er hentet fra de historiske bygninger i området omkring det gamle stålværk. Her kommer teater- og musikhuset til at markere sig som et nyt centralt element i Kulturspinderiet og Vardes byrum.

De designer Varde Teater- og Musikhus

• Arkitekt og totalrådgiver: Leth & Gori

• Ingeniørrådgiver: OJ Rådgivende Ingeniører

• Akustik og lydforhold: Gade & Mortensen Akustik

• Landskabsarkitekt: Vega Landskab

• Lysdesign: Fortheloveoflight

• Teaterteknik, lyd, lys, video og AV: Stouenborg

• Teaterkonsulent og scenograf: Scenerum v/Filippa Berglund

Varde Kommune

– Det har været vores mål at skabe en stemningsfuld teatermaskine fuld af overraskelser, forvandlinger og fortællinger, lyder beskrivelsen fra Leth & Gori, som fortsættes:

– Det gør vi ved at vende teatret på vrangen, så backstage-verdenernes magiske, drømmende atmosfærer strømmer ud i hele huset. Et teaterværksted og musikhus der gemmer på overraskelser, og som rummer stærke kontraster mellem det rå og det forfinede.

En række aktører med A.P. Møller Fonden, Lokale og Anlægsfonden samt Varde Kommune som de største bidragsydere, har bevilliget 67 mio. kr. til det nye Varde Teater- og Musikhus.

Nyt liv til gamle materialer

Leth & Gori skal nu i gang med at bearbejde projektet yderligere. I denne proces vil forskellige brugere og faggrupper blive involveret for at nå frem til det bedste resultat.

Projektet har bæredygtige løsninger og cirkulær økonomi for øje og søger så vidt muligt at benytte genbrugsmaterialer. En del af vinderteamet undersøger derfor, om det er muligt at genanvende materialer fra den nedrivningsklare Brorsonskole.

Penge til og placering af Varde Teater- og Musikhus

• Varde Teater- og Musikhus bliver bygget på Vestervold 11, 6800 Varde.

• Byggeriet forventes afsluttet i foråret 2025.

• A.P. Møller Fonden har bevilget 20 mio. kr. til det nye Varde Teater- og Musikhus. Derudover har Lokale og Anlægsfonden bevilget 13 mio. kr., 7-kanten 500.000 kr., Smedeværkstedet 500.000 kr. og Varde Kommune 33 mio. kr.

• A.P. Møller Fonden står bag finansieringen af arkitektkonkurrencen.

Varde Kommune

– Arkitekterne har aflæst stedets potentialer, og har med konkurrencen tilbudt et stærkt forslag, der bygger videre på stedets arkitektur og tradition samtidig med, at der er tilføjet nyt, siger Anna Hassel, arkitekt i Lokale og Anlægsfonden, i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Resultatet er et moderne teaterværksted med rum til flere former for kulturproduktioner, hvor professionelle og amatører kan skabe sammen både inde og ude.

Byggeriet forventes afsluttet i foråret 2025.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Varde Kommune Leth & Gori
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281