23948sdkhjf

Kildedal sætter hold: De skal gøre marker til 2.000 boliger og 10.000 arbejdspladser

Udviklingen af Kildedal, en ny by med omkring 10.000 arbejdspladser og 2.000 boliger i Ballerup Kommune, skal realiseres med forhenværende kommunaldirektør Bo Rasmussen som bestyrelsesformand og Tim E. Halvorsen som projektdirektør i spidsen for det store strategiske projekt i arealudviklingsselskabet Kildedal P/S. 

Det skriver Ballerup Kommune i en pressemeddelelse. 

Bo Rasmussen har 40 års erfaring fra den offentlige sektor, blandt andet som forhenværende kommunaldirektør i Gladsaxe Kommune. Derudover har Bo Rasmussen erfaring i med store og komplekse byudviklingsprojekter, herunder Hovedstadens Letbane. 

Fakta: Om Kildedal

 • Kildedal er et nyt stort by– og erhvervsområde på i alt 44 hektar
 • Der vil kunne opføres i alt cirka 350.000 kvm etageareal
 • Forventning om cirka 10.000 nye arbejdspladser
 • Der planlægges for op til 2.000 nye boliger med rækkehuse, byhuse og etageboliger
 • Der planlægges for et stationscentrum med caféer og detailhandel samt for offentlige institutioner og fritidstilbud
 • Et højklasset erhvervsområde med tyngdepunktet inden for life science- og tech-virksomheder 

Den nye projektdirektør Tim E. Halvorsen kommer til Kildedal P/S med direktør-erfaring fra de store byudviklingsprojekter Kanalbyen i Fredericia og Naturbydelen i Ringkøbing. 

I begge projekter har han stået i spidsen og haft berøring med alle led af udviklingen og har desuden indsigt i politisk styring og håndtering af privat/offentligt samarbejde. Tim E. Halvorsen har desuden været kommunaldirektør i Lyngby-Taarbæk Kommune, hvor han var med til at starte den strategiske satsning Science City Lyngby. 

- Kildedal kommer til at sætte nye standarder inden for by- og erhvervsudvikling. Barren er sat højt på bæredygtighed, og jeg glæder mig til at få projektets værdier ind under huden, siger Tim E. Halvorsen 

Tim E. Halvorsen tiltræder som projektdirektør i Kildedal P/S den 1. januar 2022.

Fra marker bliver innovationsdistrikt

PensionDanmark og Ballerup Kommune har oprettet Kildedal P/S til at stå for udvikling af det nye by- og erhvervsområde med mange tusind job og boliger på grænsen mellem land og by de kommende år. Kildedal består i dag fortrinsvis af marker omgivet af få men velkendte virksomheder som Novo Nordisk og Oticon.  

Ambitionen for Kildedal er blandt andet, at området skal kunne inspirere til fremtidens byudvikling i ind- og udland. Det skal for eksempel ske ved at skabe nye rammer for, hvordan en bæredygtig livsstil kan integreres med en høj grad af livskvalitet til følge. 

En anden del af visionen for Kildedal er også at oprette et innovationsdistrikt, der kan tiltrække nyskabende virksomheder inden for blandt andet life science. Byggeriet struktureres, så virksomhederne og deres medarbejdere i fællesskab kan sikre den fortsatte udvikling af fremtidens sundhedsløsninger inden for BioTech, MedTech og AI.

Den samlede bestyrelse i Kildedal P/S

 • Bo Rasmussen, forhenværende kommunaldirektør i Gladsaxe Kommune (formand)
 • Jesper Würtzen, borgmester i Ballerup Kommune
 • Kåre Harder Olesen, 2. viceborgmester i Ballerup Kommune
 • Marius Møller, direktør for Ejendomme, PensionDanmark
 • Kim Bøgvad Larsen, projektudviklingsdirektør, PensionDanmark