23948sdkhjf

Tidligere Actona-direktør køber sig ind i producent af plejeprodukter

Torben Villadsen, der ved årsskiftet forlod direktørposten hos Actona Company, kaster nu sine kræfter ind i en noget mindre virksomhed. Onsdag satte han sin underskrift på overtagelsen af 33 pct. af Guardian Protection Products, der fremstiller pleje- og vedligeholdelsesprodukter til især møbelbranchen, og den tidligere eneejer er glad for at få den erfarne møbelmand på holdet.

– Guardian har udviklet sig meget over de seneste år og er nu kommet til et punkt, hvor vi er klar til at tage de næste store skridt med udvikling af virksomheden. Med Torbens store erfaring med udvikling af virksomheder i møbelbranchen, var det naturligt for mig at tage kontakt til Torben for at få et godt råd eller to. Det blev til flere samtaler, faktisk ret mange. Vi har nu besluttet os for, at samtalerne skal fortsætte i et partnerskab. Jeg glæder mig meget til, at Torben og jeg, sammen med vores dygtige og dedikerede medarbejdere i fællesskab, skal videreudvikle virksomheden, siger Anders Skovbølling, der siden 2008 har siddet på direktørposten og de seneste år haft det fulde ejerskab.

Fra lille til stor

Guardian blev stiftet i 2001 og beskæftiger i dag 10 medarbejdere. Til sammenligning havde Actona 1.400 ansatte, da Torben Villadsen forlod direktørposten, men størrelsesforskellen til trods ser den tidligere møbeldirektør nogle klare fællestræk.

 – Min fornemmeste opgave bliver at byde ind med nogle af de erfaringer og kompetencer, jeg har, når det kommer til at udvikle en virksomhed, så vi kan komme hurtigere frem, fortæller Torben Villadsen, der med overtagelsen af aktieposten også indtager formandsstolen i Guardians bestyrelse.

I alt tilbragte han 25 år i Actona, der ved hans ankomst beskæftigede omkring 20 mennesker, og han har dermed været med i hele den udvikling, Anders Skovbølling håber, Guardian kan gøre kunsten efter.

 – Der er andre, der har været interesserede i at købe sig ind, men jeg har altid sagt nej, fordi der har været tale om ”direktør-direktører”, og jeg har ikke brug for en, der har siddet i toppen af en stor virksomhed men for en, som har været med hele vejen og kender rejsen fra lille til stor, siger Anders Skovbølling.

Vil tredoble toplinjen

Der er altså ingen tvivl om, at direktøren har planer om at skrue op for væksten i Guardian, og den nye bestyrelsesformand har tilsvarende ambitioner.

 – Guardian Protection Products kommer i år til at lave det bedste resultat nogensinde, men vores ambitioner stopper ikke her. Vi har med vores nye strategi en plan om at tredoble vores omsætning over en kortere årrække, siger Torben Villadsen.

Hvad en omsætningstredobling indebærer i kroner og ører, vil duoen nødigt ud med, men Guardian kom ud af regnskabsåret 2020 med en bruttofortjeneste på 12,7 mio. kr. og et resultat før skat på 5,5 mio. Og det nyetablerede makkerpar har en klar plan for, hvor de kommende års vækst skal hentes.

 – Vi har i dag en god markedsandel i Skandinavien, hvor vi sælger produkterne dels under navnet ”Guardian” og dels som private label leverandør til førende møbelkæder og -producenter. I USA og Canada kender man produkterne som ”Master Cabinetmaker’s”. Vi skal nu arbejde på at gøre både Guardian Protection Products og vore produkter endnu mere kendte i en større del af verden, fortæller Torben Villadsen.

Og ifølge Anders Skovbølling er virksomheden også klar til for alvor at investere i den forestående vækstrejse.

 – Vi har allerede nu konkrete planer om at bygge til på vores adresse i Vejen samt at udvide og automatisere vores produktion yderlige. Tegningerne for byggeriet er klar, og om alt går vel, starter byggeriet inden for den næste halvanden måneds tid. Tidligere på året bestilte vi endnu et specialbygget tappeanlæg, som forventes at være klar til brug omkring årsskiftet. Jeg forventer dog, for at følge med væksten, at vi også vil investere betydeligt i de kommende år. Vi forventer også at kunne byde velkommen til endnu flere kollegaer i de kommende måneder, siger den glade direktør.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079