23948sdkhjf

Genbruger så meget som muligt og giver resten væk – lokal entreprenør renoverer søsportshus i Aarhus

Søsporten, der huser flere vandsportsforeninger på Aarhus Lystbådehavn, bygges om, i hovedentreprise af Juul & Nielsen, der har en lokale afdeling i Aarhus-forstaden Lystrup. 

Aarhus Kommune gennemfører renoveringen som et pilotprojekt, hvor så mange materialer som overhovedet muligt bliver genbrugt ved ombygningen. 

– Vi håber, at ombygningen af Søsporten kan blive en inspiration for fremtidige byggerier i kommunen, og dermed også hjælpe os et skridt nærmere CO2-neutralitet i 2030, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune. 

Der er afsat 22 mio. kr. til projektet, herunder 1 mio. kr. til at sikre bæredygtighed i projektet. 

Den bæredygtige drivkraft i ombygningen er en ressourceperson på byggepladsen, som har ansvar for, at byggeaffaldet bliver håndteret så bæredygtigt som muligt. Det bliver gjort ved hjælp af en ressource-bank, hvor alle materialer, der kan genanvendes i ombygningen, bliver samlet. Eksempelvis bliver de oprindelige mursten, toiletter og døre genbrugt. Det affald, der ikke kan genbruges, bliver omhyggeligt sorteret.

Fakta: Ombygningen af Søsporten

Hovedentreprenør: Juul & Nielsen A/S. 

Der er afsat 22 mio. kr. til projektet, herunder 1 mio. kr. til at sikre bæredygtighed i projektet

Samtidig indsamles data for genanvendelsen, så erfaringerne fra projektet kan videreføres til andre byggeprojekter. 

Hent hvad du kan bruge

En del gode materialer kan kommunen ikke selv bruge til ombygningen, hvorfor der er opstillet en container uden for byggepladsen, hvor aarhusianerne frit kan forsyne sig med ikke-forurenede byggematerialer, der egner sig til gør-det-selv-projekter i hjemmet. 

Søsporten ejes af Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune.

– Ombygningen af Søsporten viser, at vi kan slå to fluer med ét smæk. Vi kan både afhjælpe manglen på  tidssvarende idrætsfaciliteter og samtidig gøre noget for godt for klimaet, siger Rabih Azad-Ahmad, der er rådmand for Kultur og Borgerservice. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141