23948sdkhjf

50.000 kræver folkeafstemning om omstridte byggerier på Amager Fælled

50.000 borgere har skrevet under på, at de vil have en folkeafstemning om de planlagte byggerier på Amager Fælled og Stejlepladsen.

Det skriver TV 2 Lorry.

Det er Amager Fælleds Venner, Fiskerhavnens Venner og Danmark Naturfredningsforening København, der har stået bag indsamlingen, og den store tilslutning begejstrer initiativtagerne.

- Opbakningen til underskriftindsamlingen viser tydeligt, at mange er enige med os i, at københavnerne skal høres om de omstridte byggeplaner på to af byens naturområder, siger Steffen Rasmussen, der er talsmand for Amager Fælleds Venner, til TV 2 Lorry.

Det er dog ikke kun Amager Fælleds og Stejlepladsens naboer, der bakker op om forslaget. Det fortæller Jan Mathisen, der talsmand for Fiskerhavnens Venner.

– I starten af underskriftindsamlingen var det kun københavnere, der kunne skrive under. Men det måtte vi ændre efter massivt pres fra beboere fra blandt andet Tårnby, Dragør, Frederiksberg og Hvidovre.

Fornyet håb for modstanderne

Kampen om Amager Fælled og Stejlepladsen er dog langt fra ny. Men de mange underskriftindsamlinger giver fornyet håb i kampen.

Adspurgt om initiativtagerne bag tror, at underskriftindsamlingen vil rykke ved noget, lyder svaret:

- Det er helt klart vores forhåbning. Vi har hele tiden forsøgt at få en debat om Københavns fremtid, og vi håber, at de mange underskrifter vil hjælpe os på vej, siger Steffen Rasmussen.

Også fra politisk side har der være opbakning til en folkeafstemning om byggerierne. Således ønskede Dansk Folkeparti tilbage i september, at københavnerne - i forbindelse med kommunalvalget - skulle tage stilling til byggeriet på Amager Fælled.

Tirsdag vil initiativtagerne tage de man underskrifter med til Københavns Rådhus, hvor de vil blive præsenteret for Københavns overborgmester, Lars Weiss (S).

Forsidefoto: Colourbox

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095