23948sdkhjf

Vandværk udstiller værker fra kendt kunstner: "Vi var lidt skeptiske"

I den kommende måned udstiller kunstmaleren Poul Pava et udsnit af sine værker på Skinnermarkens Vandværk i Ribe.

Malerierne er alle opstillede i vandværkets vinduer, så de kan ses fra vejen. Det var også en af grundende til, at vandproduktionschef Jørgen Stuber fra DIN Forsyning sagde ja til udstillingen.

- Da Poul Pava skrev til os, synes vi, det var en sjov ide. På vores vandværk er der hygiejnezoner og generel stort fokus på renhed, så vi var lidt skeptiske. Men at malerierne står i de store facadevinduer, så de kunstinteresserede ikke skal ind på vandværket, gjorde, at vi valgte at støtte op om jubilæet. Nu da de er sat op, ser det også rigtig flot ud, siger Jørgen Stuber i en pressemeddelelse.

Udstillingen er i anledning af, at det er 30 år siden, Poul Pava havde sin første udstilling – også i Ribe.

Om DIN Forsyning

DIN Forsyning er et multiforsyningsselskab i Varde Kommune og Esbjerg Kommune.

Selskabet modtager spildevand fra virksomheder og husstande – enten via kloaknettet eller tømning af bundfældningstanke.

DIN Forsyning har fjernvarmeproduktion og leverer distribution til store dele af Esbjerg Kommune

I Varde Kommune distribuerer selskabet fjernvarme til Varde by og Alslev

DIN Forsyning har fem genbrugspladser i Varde Kommune

Pava har leget på vandværket

57-årige Poul Pava er opvokset i byen og boede kun et stenkast fra det område, hvor den nyeste tilbygning til vandværket blev bygget sidste år. Han har derfor leget på området, hvor der i dag er bygget rentvandstanke til vandværket.

- Siden jeg så det nye vandværk første gang, har jeg ofte tænkt, at det kunne være et perfekt sted at vise mine billeder. Nu da det er 30 år siden, jeg afholdt min første udstilling, spurgte jeg, om jeg kunne få lov at stille mine værker op. De var heldigvis med på at fejre mit jubilæum i dette smukke vandværk - og agere en slags kunstmuseum for mig i denne forbindelse, fortæller Poul Pava.

Poul Pava maler i en naiv og spontan stil med motiver af den menneskelige form. Billederne er ofte ”barnlige” i deres udtryk. Han hedder rigtig Poul Lausen. Pava stammer fra hans tid i rustbeskyttelsesbranchen, da han drev et Pavacenter i Ribe.

Malerierne kan ses i vinduerne i hele november.

Artiklen er en del af temaet Kultur.