23948sdkhjf

Hård ghetto skal nedrives og genopbygges: Nu er planerne kommet et skridt nærmere

Boligområdet Nørager i Sønderborg er en såkaldt hård ghetto og for at reducere antallet af almene familieboliger, har Sønderborg Andelsboligforening (SAB) et håb om, at de nuværende boligblokke skal nedrives og omdannes til 48 almene rækkehuse og 30 private rækkehuse.

Nu har Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune godkendt, at der udarbejdes en lokalplan for boligområdet Nørager i Sønderborg, så nedrivning og renovering af boligerne kan komme i gang. Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse. 

Udviklingsplanen for Nørager er godkendt i Indenrigs- og Boligministeriet i juni 2021 og beskriver, hvordan andelen af almene familieboliger i boligområdet vil blive reduceret til 60 procent. 

- Vi er glade for, at vi nu kan sætte gang i næste skridt for omdannelsen af Nørager, og da området ikke er lokalplanlagt, så er det her, vi begynder. Projektet kræver udarbejdelse af en lokalplan for Nørager, som tager udgangspunkt i det fremsendte skitseforslag, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget, i pressemeddelelsen. 

Den fysiske omdannelse af Nørager forventes påbegyndt i 2024 og afsluttet i 2027.  

Artiklen er en del af temaet Samfund.