23948sdkhjf

Midtfynsk forstadskvarter opnår bæredygtig guldcertificering

Faaborg-Midtfyn Kommune har nu fået bekræftet sort på hvidt, at byudviklingsplanerne i forstaden Årslev kan opnå guld i bæredygtighedscertificeringen DGNB.

Plancertificeringen giver både borgere og investorer garanti for, at byområdet og byggeriet bliver bæredygtigt. 

Ambitionen er klar. Opførelsen af fremtidens forstad i Årslev skal være bæredygtig. Lige fra de første tanker og dialoger med borgerne til det færdige byområde.

Green Building Council Denmark har således tildelt byområdet DGNB-plancertifikat i guld. 

- Nu har vi fået papir på, at vores allerede gennemførte processer og de mange anlægsopgaver, vi står lige over for, lever op til høje bæredygtighedsstandarder. Det er vigtigt, at vi som kommuner går forrest og stiller høje krav til alt fra byggematerialer til indeklima, energiforbrug og klimahåndtering, når vi bygger nyt, siger borgmester Hans Stavnsager.

Årslev bliver det første byområde på Fyn, der opnår plancertificeringen. Om plancertificeringen siger Mette Qvist, direktør i Green Building Council Denmark:

- Med projektet i Årslev er der sat en streg under, at DGNB og høje ambitioner for bæredygtighed også er relevant uden for de store byer. Både de kommende beboere og kommunen som helhed får glæde af certificeringen, der er et kvalitetsstempel, der viser, at man har indtænkt bl.a. klima, biodiversitet og social mangfoldighed i planlægningen.

Om DGNB for byområder

  • DGNB er oprindeligt en tysk bæredygtighedscertificering til at måle og dokumentere bæredygtighed i byggeri. Standarden er oversat til dansk og tilpasset danske forhold.
  • DGNB for byområder består af en samling kriterier og herunder en række underkriterier, der tilsammen benyttes til at evaluere byområdet.
  • Kriterierne er inddelt i fem temaer: Proceskvalitet, Miljømæssig Kvalitet, Økonomisk Kvalitet, Sociokulturel og Funktionel kvalitet og Teknisk Kvalitet.
  • Udvikling af byområder tager typisk flere år. Derfor kan et byområde certificeres i tre faser, der afspejler byområdets udvikling. De tre faser er Plancertificering, Midtvejscertificering og Endelig Certificering.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kunst på byggehegn giver byggepladsen et smukt ansigt udadtil
Nu får alle ansatte i regionerne ret til fuld tid
Private botilbud dræner kommunernes plejebudget - en lille bitte smule
Vestjyde bliver formand for FOAs Social- og Sundhedssektor
Hovedstadens Letbane kan blive over en milliard dyrere
Appel til danske virksomheder: Råb EU op og vis, at PVC ikke uden videre kan erstattes
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.078