23948sdkhjf

Vandkunsten vinder ny by med 900 boliger i Nordsjælland

Visionen for Egedal Kommunes kommende grønne bydel, Landskabsbyen med op mod 900 nye boliger, ligger nu klar. Tegnestuen Vandkunsten har vundet arkitektkonkurrencen om en helhedsplan for den nye bydel.

Den nye bydel i området nord for Egedal Station skal udvikles i tæt samarbejde mellem kommunen, borgerne, Industriens Pension, Vandkunsten og 2L Projektudvikling. Det skriver Industrien Pension i en pressemeddelelse.

Arkitektkonkurrencen blev afholdt som et parallelopdrag, og ud over Vandkunsten kom arkitektvirksomhederne Cobe og Holscher Nordberg med planer for den kommende bydel. Det er planen at bruge delelementer fra alle de tre visioner for området med Vandkunstens plan som det bærende element i udviklingen.

Boligklynger og grønne kiler

Udviklingen af de op mod 900 nye boliger i Landskabsbyen kommer til at ske i etaper, og de første boliger forventes at stå færdig i 2025. Industriens Pension er projektets bygherre og investor, mens 2L Projektudvikling er den nye bydels projektudvikler.

Den nye plan fra Vandkunsten er baseret på en række klynger, der hver indeholder cirka 120-160 boliger og hver især har et centrum og et torv, hvor et net af korte bystræder mødes. Klyngerne bliver adskilt af grønne landskabskiler, der giver mange boliger med direkte udsyn til det omkringliggende landskab.

Alle boligerne bliver udviklet efter høje bæredygtighedsstandarder og forventes som minimum at blive bæredygtighedscertificeret til DGNB Guld.

Vandkunstens helhedsplan lægger op til, at bebyggelserne bliver højest ind mod den eksisterende by og trapper ned ud mod landskabet. Det er en vigtig del af projektets bæredygtighedsprofil, at vejanlæg og infrastruktur minimeres, og det hele bliver opført i bæredygtige byggematerialer.

Vil investere et milliardbeløb 

I Industriens Pension, der over en årrække vil investere et milliardbeløb i det nye boligprojekt, er der høje forventninger om en mangfoldig og attraktiv bydel. 

– Vandkunsten er kommet med en både visionær og robust helhedsplan for området. Vi har nu et rigtig godt udgangspunkt for at skabe en attraktiv bydel med blandede boligtyper, mange gode byrum og direkte adgang til natur og grønne rekreative områder, siger ejendomschef i Industriens Pension, Søren Tang Kristensen, i pressemeddelelsen.

Industriens Pensions investering omfatter den sydlige del af Landskabsbyen, og senere er det kommunens plan, at den nordlige del af Landskabsbyen også skal udvikles. Med begge etaper forventes området at kunne rumme op mod 1.600 bæredygtige boliger.

Fakta: Helhedsplan for Landskabsbyen i Egedal

  • Vandkunstens helhedsplan for Landsskabsbyen i Egedal nord for København er baseret på en mangfoldig bydel med blandede boligtyper. Bydelen kommer til at skyde op i tæt samspil med den omkringliggende natur, og vejanlæg og infrastruktur minimeres.
  • Landskabsbyen bliver bygget op om en række klynger, der hver indeholder cirka 120-160 boliger og hver især har et centrum og bliver adskilt af grønne landskabskiler. I alt får bydelen op mod 900 boliger, men det præcise antal ligger ikke fast.
  • Der er lagt op til, at de enkelte etaper i byggeriet er fuldt funktionsduelige fra starten og arkitektonisk og landskabeligt kan tåle at stå alene. Der tilstræbes stor variation i skala og udtryk i de kommende boliger, og alle boliger får private udearealer i form af haver, terrasser og gårdrum.
  • Den nye helhedsplan lægger op til, at der plantes et betydeligt antal træer i bydelen, og det er tanken at etablere bl.a. shelter, bålpladser og andre aktiviteter i naturområderne op mod bydelen. Der etableres derudover et stisystem, der kobler sig op på det eksisterende stinet, som sikrer adgang til S-tog station, skole, naturområder.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.125