23948sdkhjf

Flere vindere i idékonkurrence om ny by i Nordsjælland

Der blev uddelt præmier til både arkitekter, byudviklere, foreninger og borgere, da vinderne til idékonkurrencen om Kildedal Nord, et området ved Kildedal Station i Nordsjælland, blev afsløret. 

Det skriver Egedal Kommune i en pressemeddelelse. 

Konkurrencen har haft et fagspor og et borgerspor, som var målrettet henholdsvis professionelle arkitekter og byudviklere og borgere. De professionelle og borgerne har bidraget med forskellige input på forskellig måde, som kan berige og underbygge hinanden. Der kom 15 forslag i Fagsporet og 25 forslag i Borgersporet. 

I fagsporet, hvor der var forslag til en helhedsplan, blev det til en delt førstepræmie til de to forslag ”Naturnært liv” og ”Generationernes Landsbyer”. De er ifølge meddelelsen valgt, fordi de repræsenterer to robuste og overbevisende helhedsgreb om opgaven, og fordi begge forslag afspejler stor forståelse for stedet særlige herlighedsværdier.  

Bag ”Generationernes Landsbyer” står KAAK/ Atelier for Byers Rum i  samarbejde med DSA ARK Studio, og ”Naturnært Liv” er udført af Jens Nyboe Andersen, landskabsarkitekt Karl Johan Baggins, landskabsarkitekt Benedicte Rahbek, arkitekt. 

De to førstepræmieforslag viser forskellige bud på landsbyklynger, hvor bebyggelse, landskab og det nære fællesskab flettes sammen. For begge førstepræmieforslag vurderes det, at der vil kunne indarbejdes mange af de enkeltforslag, der ligger i de øvrige forslag, uden at det kræver store kompromisser i forhold til deres bærende idé. 

Kombinerer idéer

I borgersporet har der generelt været meget stor interesse for naturen som en kvalitet i dagligdagen, til både rekreation, aktiviteter, oplevelse, læring og formidling. 

En tredelt førstepræmie i borgersporet gik til: "Rolandsgården 2.0" med spiseligt arboret, "Skulpturpark", der opfordrer til leg og bevægelse, gerne i et bevokset område, og med bæredygtige materialer, og endelig "Lunden i Kildedal-Knardrup", et sammenhængende skovområde mellem Knardrup og Kildedal, som også skaber forbindelse over mod naturområderne i Furesø.

– Vi vil lade os inspirere af de mange gode idéer, og forventer snarere at kombinere idéer frem for at realisere et enkelt projekt 1:1, siger Vicky Holst Rasmussen, borgmester i Egedal Kommune og formand for dommerkomitéen, i pressemeddelelsen. 

Forslagene rummer et bredt spænd af idéer til fritidsaktiviteter, de fleste mest knyttet til de nye boliger, men enkelte har også konkrete bud på regionale attraktioner.

Visionen for Kildedal Nord 

Visionen for området er, at Kildedal Nord skal blandt andet være et område, der med udgangspunkt i stedets natur og kuperede terræn tilbyder attraktive oplevelses- og fritidstilbud, og har høje standarder inden for arkitektur, kvalitet og bæredygtighed. 

Overordnet skal der disponere et ”passende antal boliger”, som understøtter vision og målsætning for Kildedal Nord. Det vil sige cirka 600 boliger, men der må gerne foreslås færre boliger. Boligbebyggelse må maksimalt opføres i op til 3 etager og 10 meters højde. 

Desuden skal der gøres plads til en daginstitution på anslået 1.650 kvm og plads til cirka 150 børn. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vismænd: Choktal for km-afgift og sukkerknald til diesel
Lille stigning i bilsalget i maj – elbilerne stormer frem
Ny melding: 3. Limfjordsforbindelse vedtages måske før planlagt
Opkøb skaber glæde hos familievirksomhed: - Uden Danish Crown havde jeg været voldsomt fortvivlet
Direktør giver stålvirksomhed videre til næste generation
Lærling skal udstationeres til Tyskland: - Det er en kæmpe mulighed
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126