23948sdkhjf

Forsinkelserne fortsætter: Niels Bohr Bygningen "forventes overdraget" i sommeren 2022

Det store arbejde med udbedringen af knap 10.000 mangelfulde brandlukninger i den stærkt forsinkede Niels Bohr Bygningen betyder, at færdiggørelsen af byggeriet udskydes.

Det berørte bygningsafsnit kan overdrages til Københavns Universitet i sommeren 2022, lyder det mandag formiddag i en pressemeddelelse fra Vejdirektoratet.

Forsinkelsen er - som Licitationen løbende har beskrevet - den seneste i en lang række på projektet. seneste i starten af oktober lød det fra Vejdirektoratet, at man forventede at kunne overdrage bygningen til Københavns Universitet den 31. december 2021. Og skuer man tilbage lød det, da første spadestik blev taget tilbage i 2014, at byggeriet var planlagt at stå færdigt ved udgangen af 2016.

De tusindvis af brandlukninger og gennemføringer i etagedæk, som ikke er blevet udført godt nok af de oprindelige entreprenører, skal udbedres for, at bygningen kan fremstå i brandsikker stand og få de nødvendige brandgodkendelser.

Efter gentagne forsøg på at få de oprindelige entreprenører til at påtage sig ansvaret for udbedring af de mange mangelfulde brandlukninger har Vejdirektoratet ikke set andre muligheder for at sikre en færdiggørelse end at lade arbejdet udføre ved andre entreprenører, lyder det i meddelelsen.

- Vi kan konstatere, at fremdriften med udbedringen af bygningens tusindvis af brandlukninger ikke er som forventet. Det skyldes blandt andet kompleksiteten i arbejdet, men også at entreprenørerne på trods af en stor indsats har haft udfordringer med at fremskaffe den nødvendige kvalificerede arbejdskraft, siger anlægsdirektør Erik Stoklund Larsen fra Vejdirektoratet.

- Den manglende fremdrift betyder, at færdiggørelsen må udskydes, idet vi ikke kan have sikkerhed for at hastigheden for udbedring af de mange mangelfulde brandlukninger vil kunne øges, fortsætter anlægsdirektøren i pressemeddelelesen.

Hvilke økonomiske konsekvenser denne seneste forsinkelse får oplyser Vejdirektoratet ikke. Seneste officielle skøn lyder på 4,3 mia. kr., mens der ved byggeriets start i 2014 var et budget på 1,8 mia. kr. i 2020-priser.