23948sdkhjf

Mangor & Nagel i spidsen for renovering af 144 boliger

ABG - Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe har valgt et totalrådgiverhold med Mangor & Nagel i spidsen og Wissenberg som underrådgiver til en renovering af Pileparken 7, der består af 144 almene boliger med tilhørende fælles inde- og uderum. Det oplyser arkitektfirmaet på sin hjemmeside. 

Afdelingen Pileparken 7 består af fem boligblokke opført i perioden 1959- 1962 og står nu overfor en omfattende renovering og ombygning støttet af Landsbyggefonden. 

Da man i større grad ønsker at kunne fastholde yngre beboere, når de stifter familie, skal dele af bebyggelsen ombygges, så lejlighederne her bliver både større og mere familievenlige. Ifølge beboerinformation fra ABG er et af forslagene derfor, at 23 boliger lægges sammen til 14 større boliger på 90-100 kvm, så man kan tilbyde fire-værelses boliger til unge familier. 

Herudover vil alle boligernes meget små badeværelser som en del af renoveringen blive gjort mere funktionelle og tidssvarende.

Projektering og udbud de kommende år

Den samlede byggesum inklusive omkostninger er ifølge beboerinformation fra ABG budgetlagt til cirka 140 mio. kr. En stor del af sagen finansieres med støttede lån fra Landsbyggefonden. 

Byggeproces Renoveringsprojektet vil blive yderligere detaljeret og beskrevet i det endelige hovedprojekt, som skal i udbud og prissættes af entreprenører, ifølge nuværende planer i perioden 2022-2023. 

Selve renoveringsarbejderne forventer ABG samlet vil strække sig over en 2,5-årig periode i 2024-2026. Udførelsen vil ske i etaper planlagt, så færdsel i bebyggelsen kan fungere bedst muligt i hele perioden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kunst på byggehegn giver byggepladsen et smukt ansigt udadtil
Nu får alle ansatte i regionerne ret til fuld tid
Private botilbud dræner kommunernes plejebudget - en lille bitte smule
Vestjyde bliver formand for FOAs Social- og Sundhedssektor
Hovedstadens Letbane kan blive over en milliard dyrere
Appel til danske virksomheder: Råb EU op og vis, at PVC ikke uden videre kan erstattes
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.094