23948sdkhjf

1.500 boliger ved Gødstrup skifter ejer - Midtjysk entreprenør opfører byggeriet

Når det vestjyske storhospital DNV-Gødsturp står klar næste år går et andet markant, om end noget mindre byggeri i gang i området.   

Byggeriet af 1.500 lejeboliger starter i det såkaldte Gødstrup-kvarter syd for det nye sygehus, melder det norske Axer Eiendom i en pressemeddelelse. Ejendomsselskabet har netop indgået en købsaftale med Lopa Holding, et andet norsk selskab, om at overtage de mange boliger, når de – efter planen – står klar i efteråret 2024.

Skibbild Enterprise fra Vildbjerg ved Herning skal stå for at opføre byggeriet, fortæller Greger Løvås fra Lopa Holding i en pressemeddelelse fra Axer.

– Det er et projekt, vi har arbejdet på længe, ​​i tæt samarbejde med Herning Kommune og det nye supersygehus DNV-Gødstrup, siger Greger Løvås også om det store projekt. 

Projektet vil opfylde de nuværende krav til bæredygtighed til DGNB Guld-standard. Parterne har desuden en ambition om at kunne blive Danmarks første DGNB Platin-certificerede boligprojekt af denne størrelse.

Ejendommens værdi er vurderet til omkring 2,5 mia. norske kroner, svarende til 1,9 mia. kr.

Boligerne er ikke Axers enedste projekt på stedet. Det norske selskab skal også bygge et hotel med 210 værelse i området.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078