23948sdkhjf

Sygeplejeformand går fra Mette F. uden løsning: Frustrerende

Der blev lyttet til problemerne, men der kom ingen løsninger på bordet.

Sådan forløb et møde, som sygeplejerskernes formand tirsdag eftermiddag havde med statsminister Mette Frederiksen (S).

Og både formand Grete Christensen og næstformand Dorthe Boe Danbjørg gik frustrerede derfra.

- Vi har gjort meget ud af at sige, hvordan hverdagen er for sygeplejerskerne derude.

- Hvor travlt der er, hvor mange der har sagt op, og hvor demotiverende det er at blive bedt om at gøre en ekstra indsats endnu en gang, uden der er sket noget med det grundlæggende problem, altså sygeplejerskernes grundløn, sagde næstformanden.

Hun oplevede, at statsministeren lyttede, blev påvirket og delte sygeplejerådets bekymringer.

Men formand og næstformand måtte gå fra statsministeren uden hverken lovning på en højere grundløn, en plan for en løsning eller et nyt møde i kalenderen.

- Det er en besked, som vil gøre dem (sygeplejerskerne, red.) endnu mere frustrerede, end de var i forvejen, sagde Dorthe Boe Danbjørg.

Statsministeren havde inviteret til mødet, efter at der var kommet mange vrede reaktioner fra sundhedspersonale i kølvandet på et pressemøde mandag aften.

Her fortalte statsministeren, at både smitte- og indlæggelsestal er stigende i en grad, så der er behov for at gribe ind.

Og selv om Mette Frederiksen anerkendte, at sundhedspersonalet allerede har travlt, lød den klare besked alligevel:

- Jeg beder jer om, at I yder ikke bare en indsats, for det gør I fuldt ud allerede. Men også en ekstra indsats igen.

I sommer nedlagde sygeplejerskerne arbejdet, indtil regeringen i slutningen af august lavede et lovindgreb, som afsluttede konflikten. Det skete, efter at konflikten havde varet i ti uger.

Indgrebet betyder, at sygeplejerskernes løn vil stige 5,02 procent over de næste tre år. Det er den samme lønstigning, som blev vedtaget i februar til andre ansatte i kommunerne og regionerne.

Dansk Sygeplejeråd foreslog på mødet, at regeringen giver ekstra penge til regionerne, som sygeplejerskerne så kan forhandle med lokalt.

- Jeg synes, at politikerne skulle have handlet mere rettidigt, så vi ikke stod i den her situation med en influenzasæson, en formentlig tredje bølge af corona og et sundhedsvæsen, som er i knæ, sagde Dorthe Boe Danbjørg.

Hun sagde, at sygeplejerskerne ikke står bedre efter mødet, end de gjorde inden. Men hun håber, at det, at de har haft et møde ansigt til ansigt med statsministeren, ender med at få en effekt.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) erkendte, at sygeplejerskerne har travlt, og han pointerer, at der er særligt brug for dem den kommende tid.

- Vi gør, hvad vi kan fra samfundets side for at forebygge, vise rettidig omhu og sætte tidligt ind, men vi har brug for alle medarbejdere i vores sygehuse den her vinter, vi går i møde, sagde han.

Kilde: /ritzua/

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143