23948sdkhjf

KL: Coronapas for ansatte giver mening på plejehjem og bosteder

Fredagens trepartsaftale mellem regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH, og Dansk Arbejdsgiverforening, DA, der giver arbejdsgiverne mulighed for at stille krav om coronapas for ansatte, gælder også på kommunale arbejdspladser.

Og her kan det være et godt redskab på især plejehem og bosteder, skriver Kommunernes Landsforening, KL, i en pressemeddelelse.

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at begrænse smittespredningen. Og når vi nu beder pårørende til udsatte borgere vise coronapas, når de skal besøge plejehjem og bosteder, giver det god mening, at vi også kræver det af medarbejderne på disse arbejdspladser, siger Jacob Bundsgaard (S), formand for KL, og fortsætter:

- For alle andre kommunale medarbejdere bør det være op til den enkelte kommune at beslutte, om kravet skal gælde dem. Det er en beslutning, man kun kan træffe lokalt, hvor man kender de konkrete forhold.

Regeringen vil nu bede Folketingets øvrige partier om mulighed for hastebehandling i Folketinget og om opbakning til, at aftalen kan omsættes til lovgivning.

Fakta om coronapasset på arbejdspladsen:

  • Arbejdsgiverne skal ifølge loven have adgang til at pålægge ansatte at fremvise et gyldigt coronapas.
  • Parterne er desuden enige om at anbefale Folketinget, at loven fra sidste år, som gav arbejdsgiverne mulighed for at pålægge ansatte at lade sig coronateste, genindføres.
  • Det skal fremgå af lovbemærkningerne, at muligheden for at pålægge ansatte at vise coronapas skal gælde, så længe covid-19 er en samfundskritisk sygdom.
  • Med aftalen er der også enighed om, at arbejdsgiverne kan pålægge at anvende selvtest på arbejdspladsen.

Kilder: Beskæftigelsesministeriet

Artiklen er en del af temaet Politik.