23948sdkhjf

Vattenfall vælger stor dansk leverandør til Vesterhav Syd og Vesterhav Nord

Vattenfall har valgt Bladt Industries som leverandør af overgangstykker (Transition pieces -TP'ere) til havvindmølleparkerne Vesterhav Syd og Vesterhav Nord, der skal opføres ud for den jyske vestkyst. 

Der skal leveres 21 TP'er til Vesterhav Nord og 20 TP'er til Vesterhav Syd. 

Produktionen påbegyndes allerede i foråret 2022 og skal foregå hos Bladt Industries i Aalborg. TP’erne vil have en højde på op til 22,5 meter og en vægt på ca. 260 tons pr. stk., og hele projektet forventes færdig i slutningen af 2023.

- I dag kan vi offentliggøre endnu en stor ordre, og vi er stolte over at skulle levere TP’er til de to kommende danske havvindmølleparker. Vi glæder os desuden meget til at skulle arbejde sammen med et af Europas største energiselskaber og en erfaren spiller inden for offshore, siger CEO Anders Søe-Jensen fra Bladt Industries.

Samarbejdet mellem parterne rækker ikke kun til levering af overgangsstykkerne. 

- Vattenfall er ligesom Bladt Industries interesseret i at tage et socialt ansvar, og der er derfor indgået aftale om, at dette projekt skal bruges som en uddannelsesplatform for en række af vores lærlinge, som vil deltage i fremstillingen af TP’erne, fortsætter Anders Søe-Jensen. 

De to havvindemølleparker, Vesterhav Syd og Vesterhav Nord, vil tilsammen bestå af 41 vindmøller med en samlet kapacitet på 350 MW fordelt på 170 MW fra Vesterhav Syd og 180 MW fra Vesterhav Nord. 

Begge havvindmølleparker vil blive placeret 10 kilometer fra den jyske vestkyst nær Thyborøn (Vesterhav Nord) og Søndervig (Vesterhav Syd) i en vanddybde på ca. 20 meter. 

Havvindmølleparkerne vil tilsammen kunne forsyne omkring 350.000 danske husstande med elektricitet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Forskere vil styrke borgernes indflydelse på den grønne energiomstilling
Aftaler om tre nye brintanlæg og infrastruktur skal realisere Finlands fremtidige brintøkonomi
ITD beder transportministeren tage affære: Det er ren chikane
Vismænd: Choktal for km-afgift og sukkerknald til diesel
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.359