23948sdkhjf

Fem dyster om at transformere Designskolen for 52 millioner

Fem arkitektfirmaer er nu udpeget til at komme med hver deres bud på, hvordan Designskolen Kolding skal se ud i fremtiden.

Det er Designskolens eksterne styregruppe, der har udvalgt Adept, Cebra, Cubo Arkitekter, Mikkelsen Arkitekter samt Rørbæk og Møller Arkitekter.

– De fem arkitektfirmaer, som går videre i hovedkonkurrencen, dækker et bredt spekter fra de relativt unge, eksperimenterende teams til de mere etablerede. Og det, tror vi, vil resultere i nogle spændende og sikkert meget forskelligartede forslag, siger rektor Lene Tanggaard i en pressemeddelelse fra Designskolen.

Ifølge designskolen var det ingen nem opgave for styregruppen, der blandt andre består af skolens rektor Lene Tanggaard, bestyrelsesformand Morten Albæk, Kolding Kommunes Stadsarkitekt samt repræsentater fra A.P. Møller Fonden og Louis-Hansen Fonden, der begge bidrager med store donationer til ombygningen. Valget stod mellem i alt 19 aktitektfirmaer, som alle kunne indfri en lang række af de krav, der blev stillet for at kunne blive prækvalificeret.

Arkitektfirmaerne blev blandt andet bedt om at dokumentere erfaringer med transformationsopgaver, byggeri af undervisningsinstitutioner og etablering af værkstedfunktioner, mens kendskab til bæredygtigt byggeri også har spillet en stor rolle.

Bygherrerådgiver på renoveringsprojektet er Tegnestuen Mejeriet.

Vinderen udpeges i februar

Med donationer på 37,5 mio. kr. og et bidrag fra skolens egenkapital er der 51,5 mio. kr. til den gennemgribende transformation af de bygninger, der siden 1998 har dannet ramme om designuddannelsen i Kolding.

Den 12. januar er der deadline for aflevering af projektforslagene. Designskolens dommerkomité skal derpå gennemgå alle projekter i detaljer, før vinderen kan offentliggøres den 16. februar 2022.

Selve transformationen af Designskolen Kolding bliver skudt i gang i november næste år, og den nye skole forventes at stå klar kort efter studiestart i efteråret 2023.

En gennemgribende overhaling

A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden og Louis-Hansen Fonden bidrager med 37,5 mio. kr. til en gennemgribende transformation af Designskolen Kolding, der samlet er budgetteret til 51,5 mio. kr.

I samarbejde med fondene har Designskolen Kolding sendt transformationsopgaven i EU-udbud, og de fem bedste ansøgninger er inviteret til at deltage i hovedkonkurrencen.

Projektet omfatter transformation af Designskolens bygninger på samlet 8567 m2 foruden kælder. Det bliver nødvendigt at genhuse skolen under ombygningen, der strækker sig fra oktober 2022 og til den nye bygning står klar til den planlagte åbning i november 2023.

Vinderprojektet offentliggøres 16. marts 2022.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Flertal afsætter 1,3 milliarder til bedre arbejdsmiljø: Har fokus på "social dumping"
Fyns største rådgivende ingeniør har underskud
Lobbyorganisation: Rederibranchen har jo modarbejdet, at der skulle komme en OECD-skat
Svensk kommune: Det haster med løsninger for godstrafikken
Forbrugerrådet blæser til kamp mod uklare el-regninger
Danske virksomheder kan tjene stort på at få USA gennem den grønne omstilling
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
SCMNews
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.11