23948sdkhjf

Budgettet er vokset til 266 mio. kr. – nu bygger NCC 10.000 kvm ældrecenter

NCC går nu i gang med at byggemodne området, hvor Hjørring Kommunes største ældrecenter, Nyt Vendelbocenter, skal opføres de næste par år.

Det cirka 10.000 kvm store ældrecenter i Sindal mellem Hjørring og Frederikshavn skal rumme 96 plejeboliger til borgere, der ikke længere kan klare sig selv i eget hjem. Derudover får det nye center en centerdel med træningsfaciliteter, aktivitetscenter, sygeplejeklinik, café og dagtilbud samt administration.

Opstarten af byggeriet markeres den 12. september med første spadestik, skriver Hjørring Kommune i en pressemeddelelse.

– Vi står overfor at skulle bygge kommunens største ældrecenter, konstaterer Claus Mørkbak Højrup (V), der både er formand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget og formand for bygherreudvalget, i pressemeddelelsen.

– Derfor har det været særligt vigtigt for os i bygherreudvalget at have fokus på at udforme det nye Vendelbocenter, så det både udstråler hjemlighed og tryghed for de mange beboere og brugere, men så det også bliver en god arbejdsplads for de mange forskellige faggrupper, der får deres daglige gang der, uddyber udvalgsformanden.

Øgede budgettet

De prisstigninger, der har ramt byggebranchen, rammer også byggeriet af Sindals nye ældrecenter. Derfor besluttede Hjørring Byråd den 31. august at øge anlægsbudgettet for etablering af det nye Vendelbocenter med 16,2 mio. kr. 

Det samlede budget for byggeriet bliver cirka 266 mio. kr., hvoraf kommunen selv skal finansiere cirka 93 mio. kr.

Broderparten går til NCC, som melder, at ordren er på cirka 170 mio. kr. og ordreregistreres i NCC Building Nordics.

Udbuddet gik om og milepælene blev rykket

På grund af en fejl under udbudsprocessen måtte man i maj 2020 konstatere, at Nyt Vendelbocenter i Sindal med 96 boliger blev forsinket et halvt år.

Byggeriet skulle - var planen dengang - gå i gang i begyndelsen af 2021, men fejlen betød, at man rykkede starten til slutningen af 2021. Dermed ville byggeriet først kunne slå dørene op midt i 2023 i stedet for i begyndelsen af året.

I maj 2021 vandt Niras, Skaarup Landskab og Cubo så konkurrencen ældrecentret. Byggeriet havde dengang et budget på cirka 180 mio. kr

Meget i egenproduktion

NCC har i sit tilbud lagt vægt på en proces med tidlig involvering, hvor de kan bringe bredden i virksomhedens kompetencer i spil for at bidrage til projektet. Entreprenørfirmaet udfører egenproduktion inden for betonarbejde, elementmontage samt murer- og tømrerarbejder. Øvrige entrepriser udføres af underentreprenører med vægt på, at firmaer fra lokalområdet får mulighed for at deltage.

Det nye Vendelbocenter er tegnet af Cubo Arkitekter, der også er totalrådgiver på projektet. Hen over foråret 2022 har der været en proces med at finde den rigtige entreprenør til at opføre det store byggeri, og vinderen blev NCC.

Øvrige samarbejdspartnere på projektet er Skaarup Landskab og Niras Aalborg.

Projektet er udviklet med et værdimæssigt afsæt i den menneskelige dimension; både for beboere, personale og besøgende. De mindre boenheder skal sikre oplevelsen af hjemlighed i boligen og danne en tryg ramme om hverdagen i egen bolig med overskuelig adgang til fællesskab og faciliteter – både inde og ude.

Arkitekturen i det nye plejecenter integrerer en række velfærdsteknologiske løsninger i både boliger og fællesarealer. Her spiller elementer som lys, akustik, indeklima og orientering en vigtig rolle, ligesom stedet er skabt med opmærksomhed på korte afstande og tilgængelighed.

Arbejdet sættes i gang i efteråret 2022. De nye bygninger forventes at stå klar til sommeren 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rockwool-produkter leveret i russisk besat by uden samtykke
Dispensation til fordel for bygherre: Får lov til at fjerne 2400 kvm beskyttet natur
Milliardstort klimatilpasningsprojekt bremset: Nu vil kommunen have miljøminister på sagen
Super Dæk Service og Bosch indgår samarbejde: Dæk er stadig kerneforretningen
Venstre fortsætter forhandlinger: Kræver høje ambitioner
GE vinder sejr over Siemens Gamesa i en række af flere patentslagsmål
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.125