23948sdkhjf

Svært at afvise lønpres fra svendene: Derfor må du øge fortjenesten, mester!

I det aktuelle marked, med høj aktivitet og stor priskonkurrence, skal pengene ikke kun tjenes ved at holde igen på lønnen, men ved sørge for at fakturere kunderne, så der er en fornuftig fortjenest

Mester Tidendes chefredaktør sætter aktuelle sager på spidsen

Man behøver ikke at være økonom for at kunne forudsige, at det pres på lønningerne, som store dele af erhvervslivet oplever i øjeblikket, også fortsætter ind i 2022.

Så, når Nationalbankens vicedirektør, Thomas Harr, mener, at det nærmest vil være naturstridigt, hvis vi ikke oplever en højere lønvækst over de næste et til to år, så flugter det helt med den faktuelle udvikling

Lønnen for de timelønnede i bygge- og anlægsbranchen er steget med 3,4 pct. i tredje kvartal i år. Og skal vi ikke gætte på, at der har været ganske markante stigninger for funktionærerne, som helt givet har tårnhøje forventninger til at få mere i posen i 2022.

Selvom Nationalbankens vicedirektør med sin udmelding lægger lidt ekstra pres på lønudviklingen i byggeriet - og erhvervslivet generelt - så er det en ledelsesopgave på den ene side at honorere kravene fra medarbejderne og på den anden side sørge for at skabe vækst og stigende overskud i virksomheden.

Den opgave behøver ikke at være fuld af modsætninger. Tværtimod. Hvis man vil have et stærkt produktionsapparat, så må man følge lønudviklingen og fastholde de dygtigste medarbejdere.

I det aktuelle marked, med høj aktivitet og stor priskonkurrence, skal pengene ikke kun tjenes ved at holde igen på lønnen, men ved sørge for at fakturere kunderne, så der er en fornuftig fortjeneste.

Blot at fakturere til kostprisen, for at fastholde konkurrenceevnen, er begyndelsen til enden.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078