23948sdkhjf

Risskov-entreprenør vinder udbygning af Randers' Minimax

Vuggestuen Minimax i det centrale Randers står foran en større til- og ombygning, så vuggestuen fra juni 2023 bliver et integreret dagtilbud med plads til tre gange så mange børn som i dag. 

Det bliver entreprenør-virksomheden Høgh & Sønberg fra Risskov, der kommer til at stå for byggeriet af den nye institution, sammen med Rubow Arkitekterne og Stokvad Rådgivende ingeniører. Det oplyser Randers Kommune i en pressemeddelelse. 

– Høgh & Sønberg har sammen med Rubow Arkitekterne og Stokvad Rådgivende ingeniører udarbejdet et spændende og gennemtænkt konkurrenceforslag, som vil kunne give vores børn nogle rigtig gode rammer for en tryg og inspirerende hverdag. De har blandt andet skitseret en god og veldisponeret planløsning for både de eksisterende bygninger og den kommende tilbygning, som vi ser frem til at kunne indvie for en masse nye børn i 2023, fortæller Lars Lynghøj, dagtilbudschef i Randers Kommune, i meddelelsen. 

Vuggestuen Minimax har i dag plads til 50 børn. Når byggeriet står færdig til juni 2023, vil institutionen kunne byde velkommen til 100 ekstra børn. Det sker ifølge kommunen som indsats for at imødekomme et stigende børnetal i Dagtilbud Midt.

Bygges sammen med nabobygninger 

Den nye institutionsbygning kommer til at bestå af den eksisterende vuggestuebygning og en bygning i to etager, der bliver bundet sammen med vuggestuen af en etplans mellembygning. 

Byggeriet kommer - med kommunens ord - til at få et skulpturelt og arkitektonisk udtryk, der skal skabe sammenhæng til de bygninger, den kommer til at være i forbindelse med. Det gælder blandt andet Hobrovejens Skoles multihal, der i dag er nabobygning til institutionen Minimax. 

Byrådet i Randers Kommune har frigivet anlægsmidler på 21,5 mio. kr. til projektet.

Byggeriet af det nye integrerede dagtilbud går i gang i maj 2022.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125