23948sdkhjf

Regeringens liste over parallelsamfund falder fra 15 til 12

Regeringens liste over boligområder, der defineres som parallelsamfund, er igen i år blevet kortere.

Fire boligområder opfylder ikke længere kriterierne for at være et parallelsamfund. Ét område er kommet til listen, som regeringen har døbt "Parallelsamfundslisten", skriver Indenrigs- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Det er området Agervang i Holbæk, der er kommet til, mens Solbakken i Odense, Motalavej i Slagelse, Ringparken i Slagelse og Nøjsomhed/Sydved i Helsingør udgår.

Boligområderne Ringparken, Solbakken og Motalavej udgår af listen på grund af færre dømte i forhold til landsgennemsnittet, hvilket er et af kriterierne.

Området Nøjsomhed/Sydvej i Helsingør ryger af, fordi antallet af beboere i området er faldet til under 1.000 beboere.

 Det betyder, at der nu er 12 boligområder, som opfylder regeringens kriterier for at være på listen.

Et område kommet til

For at et boligområde havner på regeringens liste, skal mindst halvdelen af beboerne være indvandrere eller efterkommere fra ikke-vestlige lande.

Derudover skal området opfylde to ud af fire kriterier inden for uddannelse, beskæftigelse, indkomst og kriminalitet.

Helhedsplan

Et af de steder, der har en helhedsplan er Mjølnerparken på Nørrebro i København.

Her skal alle lejligheder renoveres, og det går rigtig godt, siger organisationsformand for Bo-Vitas afdelinger i København, Jan Hyttel.

- Både fraflytninger og renovering går fint lige nu. Det er en renovering som et stort flertal af beboerne i Mjølnerparken selv har vedtaget. Velvidende at det ville kræve en midlertidig fraflytning, siger han til Licitationen..

Mens nogle genhuses midlertidigt, vil andre blive genhuset permanent. Det skyldes enten, at den pågældende lejlighed bliver nedlagt eller solgt. 

/ritzau/kargaard