23948sdkhjf

Mor til fire på deltid vil levere gulvhåndværk fra øverste hylde

- Kastrup Gulve skal ikke vokse, vi skal koncentrere os om det, vi er dygtige til. Vi skal levere gulvhåndværk fra allerøverste hylde til et segment, der værdsætter os. Selv går jeg benhårdt efter kun at arbejde fire timer om dagen, mens mine børn er små. Man skal turde vælge fra. Så enkelt er det.

Det siger Maja Mittag. Hun er direktør i en højt specialiseret håndværksvirksomhed, som bogstavelig talt gør sig i bonede gulve på slotte, i liebhaverboliger og i store firmadomiciler.

Signaturproduktet er sildebensparket, en krævende gulvløsning, hvor resultatet i høj grad afhænger af den håndværksmæssige kunnen.

Tør sige nej til opgaver

Majas mand er også en del af firmaet, og hverdagene foregår i højt tempo for familien, men samtidig er der fokus på familiens børn på to, fire, seks og otte år. For at skabe tid til børnene er kontortiden for Maja Mittag Clausens del skåret ned til et minimum.

- Der er ekstremt lidt spildtid, når jeg er på kontoret. Jeg har skabt en struktur, hvor jeg kan uddelegere. Det er først og fremmest muligt, fordi vi tør sige nej tak til opgaver, som bare ikke passer til os. Det er ikke et problem at have mange børn og være virksomhedsleder, men man skal kunne vælge det rigtige fra.

Det kræsne segment

De første mange år af sin levetid adskilte Kastrup Gulve sig ikke fra mange andre firmaer med speciale i gulvslibning og oliebehandling. Firmaets forvandling til et eksklusivt brand indenfor gulve begyndte, da Majas mand, Morten Clausen, overtog firmaet efter sin far.

- Da Morten overtog Kastrup Gulve, var det faktisk lidt for sjov. Han ville prøve det af i nogle måneder. Men branchen fangede også min interesse, fordi der i dén grad manglede innovation og nytænkning, siger Maja Mittag Clausen.

Med en fortid i advokatbranchen havde hun blik for forventningerne i et lidt kræsent segment. Hun gik efter at få advokatkontorer ind som kunder og blandede sig i firmaets drift med sine egne idéer om, hvilken service et gulvfirma kan levere. Idéerne har hun hele tiden fastholdt:

- Vi må aldrig slippe fokus på at levere det helt unikke gulvhåndværk til dem, der værdsætter det. Så skal de nok anbefale os videre. Jeg forstår kunder, som vil have, at alting bare skal fungere. Så vores medarbejdere kommer ikke bare til tiden og gør arbejdet godt, de skal også kunne være kundens rådgivere og være specialister i alt omkring gulve.

Der ligger sildebensparket fra Kastrup Gulve på slotte, herregårde, i eksklusive herskabslejligheder og i firmadomiciler. Men en anden specialitet for virksomheden er at pleje og vedligeholdelse gulvene hos blandt andet Finanstilsynet, ISS, Gorissen Federspiel, Plesner og Saxo Bank.

- Et gulv kan holde sig smukt og beholde sin finish i flere år, når man plejer det rigtigt. Det er også en del af vores speciale, hvordan man olierer og bevarer et gulv, så det i princippet kan blive liggende i 100 år, siger Maja Mittag Clausen.

Artiklen er en del af temaet Samfund.