23948sdkhjf

Massiv vækstplan virkede: Chokoladefabrik ottedoblede overskuddet

Da indehaveren af Kathrine Andersen Chokolade i Aarhus, Jakob Skovsgaard, sidste år lukkede 2019/20-regnskabet, var det med et overskud på cirka 300.000 kroner. Og med en melding om, at han regnede med massiv vækst i 2020/21.

Nu er han klar med det nye regnskab, og forudsigelsen holder stik: Chokolade- og bagerivirksomheden næsten ottedoblede sit overskud, der landede på knap 2,4 millioner kroner.

Omsætningen er ifølge Jakob Skovsgaard steget med omkring 30 procent, uden at han ønsker at oplyse størrelsen.

Ikke mindst den nye satsning på småkageproduktion har været med til at give stor tilfredshed hos direktøren. Kathrine Andersen Chokolade åbnede sin nye fabrik i Aarhus i juni 2019 og havde allerede da gjort plads til et bageri, som blev taget i brug sidste forår - netop som corona gjorde det hele besværligt.

Fordobling på småkager

Men nu er også bageriet for alvor kommet på skinner, og småkageproduktionen er ifølge Jakob Skovsgaard helt som ventet blevet cirka fordoblet i løbet af året. Under alle omstændigheder er det dog fortsat chokoladen, der trækker det største læs i både dagligdagen og i regnskabet.

- Resultaterne i dette regnskab var det store trappetrin for os, og sådan skulle det også være, efter at vi har investeret stort i den nye fabrik, i nye maskiner og i nye kompetencer, konstaterer Jakob Skovsgaard.

De nye kompetencer handler ikke mindst om, at han har hentet "en dygtig chokolademager" hos en konkurrent, og at der er blevet ansat en tekniker, som konstant kan trimme maskinerne og hurtigt skride ind, hvis der sker et nedbrud. Den slags skulle der tidligere hentes folk ind udefra for at få ordnet.

I alt er Kathrine Andersen Chokolade nu oppe på at have 20-22 fastansatte medarbejdere, hvortil kommer en håndfuld ungarbejdere.

Om indeværende regnskabsår afviser Jakob Skovsgaard, at der igen bliver tale om en ottedobling på bundlinjen.

- Det bliver heller ikke en fordobling, men vi skal vokse endnu mere og sælge endnu mere til både eksisterende og nye kunder. Vi har masser af muligheder og masser af kapacitet, fastslår han.

Kathrine Andersen Chokolade
mio. kr. 2020/21 2019/20
Bruttofortjeneste 10,4 6,1
Resultat før skat 3,0 0,4
Årets resultat 2,4 0,3
Balancesum 16,9 8,5
Egenkapital 6,3 4,0
Antal ansatte 22 14
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2021
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Send til en kollega

0.078