23948sdkhjf

Smagsprøveplan: - Hvis nogen vil købe chokolade til en by med en million indbyggere, er vi klar

Man udpeger en masse potentielle kunder over hele verden.

Man kontakter dem og sender nogle smagsprøver.

Og så møder man dem forhåbentlig på private label-messen PLMA i Amsterdam i slutningen af maj og laver nogle gode aftaler.

Nogenlunde sådan lyder den opskrift, som Kathrine Andersen Chokolade i Aarhus har lavet som led i en klar strategi om at komme ud på eksportmarkederne.

- Vi ønsker at eksportere vores varer, så vi har kontaktet mulige kunder i blandt andet Island, Norge, Sverige, Tyskland, Hongkong, USA, Vietnam og Kina og sendt nogle prøver til dem.

- Det virker vildt og bredt, og det er det også. Men fordelen er, at mange af dem, der gerne vil se og smage, de har allerede smagt vores produkter, når vi møder dem i Amsterdam, siger indehaver og direktør Jakob Skovsgaard med henvisning til den kæmpestore PLMA-messe i dagene 31. maj-1. juni.

Masser af kapacitet

Han peger på. at Kathrine Andersen Chokolade stadig har masser af ledig kapacitet efter indvielsen af en ny fabrik i 2919.

- Vi kan godt fordoble den nuværende produktion, og vi har også mulighed for at bygge ud, hvis det skal være. 

- Står man på den messe og får mulighed for at levere til en by med en million indbyggere i Kina, så skal man være klar. Og det er vi - vi kan lynhurtigt gå i gang med en ny ordre, konstaterer Jakob Skovsgaard.

Han er ikke blind for, at et nyt marked kan kræve tilpasning af både produkt og emballage, men det føler Kathrine Andersen Chokolade sig også godt rustet til - ikke mindst efter at have tilknyttet en erfaren eksportmand, der blandt andet har boet i Kina.

- Og så har vi jo fundet ud af, at det absolut ikke gør noget at have navnet Andersen og komme fra samme land som H.C. Andersen, når man skal sælge chokolade i udlandet. Det gør heller ikke noget, at man er en virksomhed, der er over 120 år gammel. Det er noget, der i høj grad kan bruges i markedsføringen, påpeger chokoladedirektøren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079