23948sdkhjf

Norden omstrukturer: Tre forretningsenheder bliver til to for at stå stærkere i volatile markeder

Norden lægger tre af sine forretningsenheder sammen til to som en del af strategien om at blive en mere kunde- handels- og data-dreven organisation. De to fremadrettede forretningsenheder kommer henholdsvis til at fokusere på investeringer og såkaldte asset-light fragt-services.

Det skriver Norden i en selskabsmeddelelse.

Organisationen hos Norden har hidtil været opdelt i de tre divisioner; Dry Operator, Tanker Operator og Asset Management med fokus på befragtning i henholdsvis tørlastforretningen og tankforretningen – samt den for Norden meget centrale disponering af tonnage, ”assets”, – både ved køb, salg, langtidscharter og leasing i både tank og tørlast i den tredje forretningsenhed.

De to nye forretningsenheder hedder Assets & Logistics og Freight Services & Trading, fremgår det af selskabsmeddelelsen. 

Nyt klima-team

Forretningsenheden Assets & Logistics skal fokusere på investeringer. Den baserer sig de nuværende aktiviteter i Asset Management, men bliver i det nye setup lagt sammen med Logistics and Climate Solutions, der er et nyetableret team, sammensat af medarbejdere, som skal arbejde med bæredygtige forsyningskæder, bl.a. ved investeringer i havnelogistik.

- Logistics and Climate Solutions signalerer vores commitment til at udvikle kundeløsninger, der går udover standard fragtservice, og som forbedrer forsyningskædernes effektivitet og dermed nedbringer vores kunders CO2-emisioner, forklarer Nodens CEO Jan Rindbo. 

Freight Services & Trading bliver en forretningsenhed, som forener aktiviteterne i Dry Operator og Tanker Operator, støttet af en ekstensiv risk management struktur. 

Under samme paraply

Ifølge selskabsmeddelelsen er det samlingen af alle asset light-profitcentrene på tværs af de to primære shippingmarkeder, under en og samme paraply, der skal bane vejen for en mere kunde- handels- og data-dreven organisation.

- Den kraftfulde kombination af menneskelig viden, avancerede analyser og et stærkt brand sikrer, at vores bemyndigede teams på tværs af 11 globale kontorer kan agere med den autonomi, smidighed og hastighed, der kræves på volatile markeder for at levere stærke afkast og samtidig give vores kunder en pålidelig og effektiv fragtservice, udtaler Jan Rindbo endvidere.

Nordens kommunikationschef Anne-Louise Dam-Rasmussen oplyser til Søfart, at omorganiseringen ikke medfører nogen reduktion og dermed afskedigelser af nuværende medarbejdere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078