23948sdkhjf

Hul i markedet: Mir indgår samarbejde med producent af palleløftere

Grundstene til Mirs position som international markedsleder inden for autonome mobile robotter blev lagt for otte år siden i Odense, mens produktudviklingen hos Ribe-firmaet Logitrans bygger på 80 års erfaring med teknologiudvikling inden for materialehåndtering.

Virksomhederne er netop blevet enige om at udvikle en serie af autonome palleløftere, der skal supplere Mirs nuværende mobile robotter, som kan transportere paller og varer smidigt og sikkert blandt mennesker og køretøjer i dynamiske omgivelser. 

Mirs nuværende robotter kan ikke samle paller op, som står på gulvet, men anvender stationer, som robotterne kan køre ind under for at aflevere eller hente paller. Netop gulv-til-gulv flytning af paller er et stort ønske fra Mirs kunder. Logitrans mærker også en øget efterspørgsel på automatisering af bemandet palleflytning. Parterne har derfor indgået et strategisk samarbejde, hvor de vil kombinere Mirs autonome navigations- og softwarefunktioner med funktionaliteten fra Logitrans’ manuelle elektriske palleløftere.

Stærk synergi mellem udviklingsafdelingerne

Samarbejdet skal gøre både Mir og Logitrans i stand til at imødekomme eksisterende kunders krav samtidig med, at det skal skabe nye forretningsmuligheder i et marked med stort potentiale.

- Vores mission har altid været at ændre på måden, virksomheder håndterer deres interne logistik på, så de bliver mere produktive og konkurrencedygtige. Dette nye initiativ, som vil udmunde i en AMR (automatic guided vehicle, red.) med indbygget palleløfter, er endnu et kæmpe skridt i den retning. Kombinationen af vores softwarekompetencer med Logitrans’ hardwareviden vil hjælpe os med hurtigt at være klar med denne løsning, så vi kan hjælpe vores kunder med at optimere hele vejen gennem deres værdikæde, siger Søren E. Nielsen, administrerende direktør i Mir, i en pressemeddelelse.

Synergi-gevinsterne er også soleklare hos Logitrans’ ledelse:

- Markedet for pallehåndtering bevæger sig mod automatisering. Det er en del af vores identitet altid at være på forkant med produktudvikling inden for vores forretningssortiment. At være i stand til at automatisere vores produkter vil hjælpe os med at fastholde vores stærk markedsposition. Vi har ikke de interne ressourcer til at udvikle denne type produkter, så samarbejdet med Mir er et godt match for os, siger Gitte Kirkegaard, administrerende direktør i Logitrans. 

Hurtigere i mål med produktudvikling

Mir og Logitrans planlægger at lave både en fuldautomatisk og en semi-automatisk autonom palleløfter for at udfylde forskellige behov i logistikprocesserne. Udviklingsarbejdet bygger på Logitrans’ hardwareudstyr og Mirs navigationsteknologi og flådesoftware. 

- Når disse autonome palleløftere kommer på markedet, kan vores nuværende og kommende kunder få dækket langt de fleste af deres behov for logistikautomation hos os. Samarbejdet med Logitrans vil hjælpe os med endnu hurtigere at kunne matche de voksende krav til automatisering af intern logistik tilbud, så vi endnu bedre kan hjælpe vores kunder med at nå deres mål, siger Søren E. Nielsen.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.112