23948sdkhjf

Danica indgår aftale om 42.000 kvm p-anlæg i bilfri bydel

Danica Pension har netop indgået en aftale med Apcoa Parking om drift af et parkeringsanlæg med plads til 1.000 biler under Københavns nye bydel Postbyen. Det oplyser pensionsselskabet i en pressemeddelelse.

Det nye centrale byområde i København, Postbyen, hvor der skal bygges cirka 150.000 kvm udvikles med særligt fokus på pladser, grønne områder og færdsel ad gangstier uden biler. 

Det har derfor været af stor betydning for Danica Pension, der er bygherre på byggeriet, at skabe gode muligheder for at parkere bilen. Derfor har pensionsselskabet indgået en aftale med parkeringsfirmaet Apcoa Parking om at drive parkeringsanlægget under Postbyen med plads til 1.000 biler. 

– Det er vigtigt for os at få bilerne væk fra området, så Postbyen bliver en levende bydel, der er åben for alle. Med denne aftale er vi rykket tættere på at realisere ambitionerne, udtaler direktør for Postbyen, Robert V. S. Nellemann, i pressemeddelelsen. 

Fakta om parkeringsanlægget i Postbyen

Parkeringsanlægget i kommer til at have et areal på i alt cirka 42.000 kvm fordelt på tre niveauer og vil omfatte knap 1000 parkeringspladser. Den vil være delvist offentligt tilgængelig, så både besøgende og faste brugere af området får adgang til parkering.

Når Postbyen står færdigbygget vil det nye kvarter byde på et byområde med familieboliger, almennyttige boliger og hotellejligheder, samt erhvervsliv. Det anslås at 6.000 mennesker vil finde deres arbejdsplads i Postbyen, mens 20.000 dagligt vil besøge området. 

Første del af Postbyen, der står færdigt i foråret 2023, er Danske Banks nye domicil. Der vil første fase af parkeringsanlægget også stå parat til de første biler. 

Robert V. S. Nellemann lægger ikke skjul på, at det er et enormt projekt at bygge en hel ny bydel op fra grunden: 

– Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, men for kort tid siden havde vi rejsegilde på Danske Banks domicil og nu har vi indgået en aftale om et af de største parkeringsanlæg i København.

Postbyen - 150.000 kvm byggeri plus 88.500 kvm kælder.

Postbyen udvikles i tre etaper, og hele området forventes at være færdigudviklet i 2027.

Første etape omfatter Danske Banks domicil, der forventes at stå klar i 2023. Hovedsædet vil ved færdiggørelsen være ejet ligeligt af ATP og Danica Pension.

Anden etape rummer kontorbygningen The Stamp, fire tårne med boliger og hotellejligheder. Denne etape står klar i 2024. The Stamp og fire tårne vil være ejet af Danica Pension.

Tredje etape består af boliger, erhverv og almene boliger, og står klar i 2027. DSB og Danica Pension kommer til at være ligeværdige partnere i det nye område, idet begge vil eje 50 pct. 

Der skal bygges i alt cirka 150.000 kvm samt cirka 88.500 kvm kælder.

Det anslås, at mindst 6.000 mennesker vil arbejde i Postbyen mens 20.000 dagligt vil besøge området.

Der bliver 5.500 cykelparkeringspladser og 1.000 bilparkeringspladser.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094