23948sdkhjf

Regionspolitiker fra Nordjylland agter at melde sig som formandskandidat for DF

Endnu en kandidat til formandsposten i Dansk Folkeparti har meldt sig på banen.

De foreløbige kandidater til formandsposten er Morten Messerschmidt og Merete Dea Larsen. Men også nordjyden Erik Høgh-Sørensen har angiveligt planer om at gå efter at blive partiets nye frontfigur.

Partisekretær Steen Thomsen fortæller til Ritzau, at Erik Høgh-Sørensen har sendt en mail til partiets hovedbestyrelse med budskabet om, at han agter at stille op som formand.

Det kræver dog, at Erik Høgh-Sørensen finder 25 stillere, inden hans kandidatur bliver officielt. Det skal ske inden 7. januar. Stillerne skal bekræfte, at de ønsker, at kandidaten stiller op.

Selv vil Erik Høgh-Sørensen over for Ritzau hverken be- eller afkræfte, om han ønsker at være kandidat til at overtage posten fra afgående formand Kristian Thulesen Dahl.

Erik Høgh-Sørensen er medlem af Region Nordjylland. Han forsøgte at blive genvalgt til Dansk Folkepartis hovedbestyrelse ved årsmødet i september. Det lykkedes ham dog ikke at få stemmer nok.

Erik Høgh-Sørensen har utvetydigt bakket op om den stormombruste partifælle Martin Henriksen. Han er ansigt på den fløj i partiet, som mener, at Dansk Folkeparti skal føre en strammere udlændingepolitik.

Partiets udlændingeordfører og stifter, Pia Kjærsgaard, var på årsmødet tydeligt utilfreds med Martin Henriksen.

Hun har desuden sagt, at hvis der findes fløje i Dansk Folkeparti, så må han repræsentere en "meget lille fløj".

Dansk Folkeparti skal finde ny formand, efter at Kristian Thulesen Dahl efter et skuffende kommunalvalg i november har valgt at træde tilbage.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Send til en kollega

0.094