23948sdkhjf

Forgæves jagt på medarbejdere: 158.000 stillinger ikke besat

Omfanget af mangel på arbejdskraft bliver nu endnu mere synligt. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har tirsdag offentliggjort en ny rekrutteringssurvey, der taler sig et eget tydelige sprog.

I det seneste halve år har virksomhederne oplevet forgæves rekruttering i 158.000 tilfælde, det højeste antal i 14 år.

Det skriver Dansk Industri, DI. 

Det kræver handling, pointerer vicedirektør Steen Nielsen, DI.

- Manglen på medarbejdere har ikke været så voldsom i mange år. Det er den største udfordring for virksomhederne. Der er akut brug for politiske løsninger, så vi ikke risikerer at bremse væksttoget, siger han.

Der mangler medarbejdere inden for alle faggrupper – fra chauffører, tjenere og rengøringsassistenter til  tømrere, elektrikere og smede.

- Manglen på medarbejdere er landsdækkende. I Vestjylland har der været udfordringer med at besætte næsten 40 pct. af nye stillinger, hvilket er det højeste på landsplan. Udfordringen er mindst – men dog også meget markant – i hovedstaden, hvor der er forgæves rekruttering til 30 pct. af de ledige job. Det er en virkelig problematisk og ærgerlig udvikling, siger Steen Nielsen.

Regeringen har stillet landets virksomheder i udsigt, at de vil hjælpe til med at afhjælpe manglen på arbejdskraft inden årets udgang. Derfor er der nu reformforhandlinger i gang på Christiansborg.

Artiklen er bragt i samarbejde med Dansk Industri

Kilde: https://www.danskindustri.dk/di-business...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.437