23948sdkhjf

Energispecialister klar til kamp om DM i Skills   

Der var dømt fagligt stjernetræf, da finalisterne ved DM i Skills for VVS-energispecialistlærlinge for nylig mødtes hos Mascot i København. I alt fire lærlinge kommer til at kæmpe om titlen, når mesterskaberne afholdes fra den 28. april 2022 i Høng ved Kalundborg.

- Jeg kan faktisk godt mærke, at nervøsiteten kommer krybende lige så stille, men det bliver spændende at være med til” siger 21-årige Frederik Oudal Helmnæs fra Lyngby, som til daglig er i lære hos Engelgaar Teknik i Rødovre.

- Jeg valgte i sin tid faget efter flere forfejlede skoleforløb og fik så anbefalet vvs-energispecialist-uddannelsen af en ven. Det klikkede bare, og jeg fortryder i hvert fald ikke mit valg. Jeg går meget op i detaljerne, når jeg arbejder, hvilket nok også er en af årsagerne til, at jeg er kommet hertil, og det bliver spændende at se, hvor langt det rækker til i finalen, fortæller han.

VVS i blodet

Én af konkurrenterne ved finalen i Høng bliver 20-årige Lennarth T. Rokkjær fra Lomborg ved Lemvig, der er i lære hos Vestjysk Smede – VVS – Blik i Bøvlingebjerg. For ham kom valget af uddannelse helt naturligt.

- ”Min bedstefar har selv været vvs’er, og jeg gik ofte i værkstedet med ham, da jeg var yngre. Så det har altid nærmest været forudbestemt, at jeg også selv skulle gå den vej, siger fortalte han og uddyber:

- Egentlig synes jeg, det er mærkeligt, at nogen synes, jeg er så god og at jeg kunne kvalificere mig til finalen. Normalt har jeg det bedst med at arbejde bag kulisserne, men nu må jeg jo så træde frem på scenen, og det går også nok.

Vigtigt med rollemodeller

Hos Tekniq Arbejdsgiverne glæder man sig over, at det nu igen, efter en coronapause i 2021, bliver muligt at gennemføre DM i Skills.

- Det er jo ingen hemmelighed, at vi står med et akut behov for flere dygtige faglærte. Et behov, der kun bliver større de kommende år. Derfor er det også vigtigt at få dygtige lærlinge som Frederik og Lennarth frem i lyset, så de kan vise deres faglighed og måske inspirere andre unge til at vælge samme vej, siger Johnny Kristensen, chefkonsulent hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

- I det hele taget har vi brug for rollemodeller, hvis vi skal bryde den gymnasiale vanetænkning, når de unge står foran at skulle vælge uddannelsesvej efter folkeskolen. Som faglært får du et utal af job og karrieremuligheder – og kan med en af de tekniske uddannelser samtidig få en vigtig rolle i den grønne omstillings frontlinje, forklarer han.

 

HER ER FINALISTERNE

De fire finalister ved DM i Skills for VVS-energispecialist-lærlinge:

 Lasse Green Laumann fra Valby

Læreplads: Bravida Danmark i Brøndby

Skole: RTS

 

Frederik Oudal Helmnæs fra Lyngby

Læreplads: Engelgaar Teknik i Rødovre

Skole: Unord

 

Lennarth T. Rokkjær fra Lomborg

Læreplads: Vestjysk Smede – VVS – Blik i Bøvlingebjerg

Skole: Herningsholm

 

Mikkel Larsen fra Sommersted

Læreplads: CVE Teknik

Skole: Hansenberg

 

 

Fe indenfor deres respektive fag.

Mesterskaberne er blevet afholdt siden 2011.

Formålet er at promovere erhvervsuddannelserne på en positiv måde ved at vise de dygtigst EUD-elever.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Send til en kollega

0.094