23948sdkhjf

Underskriver aftale på milliardprojekt - Aarsleff og Aarhus Vand i parløb

Totalentreprenøren Aarsleff og Aarhus Vand har netop indgået en samarbejdsaftale, som skal sikre et tæt partnerskab de næste otte år om opførelse af ressource- og renseanlægget Aarhus Rewater. 

– Med underskriften i dag markerer vi, at første delaftale er skrevet under, og vi glæder os til for alvor at komme i gang. Vi har et mangeårigt og godt samarbejde med Aarhus Vand, og vi har set frem til, at vi sammen nu skal designe og projektere Aarhus Rewater, lyder det fra Jesper Kristian Jacobsen, adm. direktør i Aarsleff, i en pressemeddelelse.

Samarbejdsaftalen baner vejen for, at Aarsleff kommer til at stå i spidsen for et totalentrepriseteam, som udover Aarsleff består af procesrådgiver Envidan med underrådgiverne KWR Water Research Institute og Royal HaskoningDHV Nederland B.V samt af arkitekt Henning Larsen Architects med underrådgiverne Klinges Tegnestue, Topotek 1 og Eva Koch. 

Aarhus Vands største projekt nogensinde 

Anlægget, som tidligere er sat til at koste mellem 1,7 og 2 mia. kr., skal bygges i området, hvor det nuværende Marselisborg Renseanlæg ligger. For Aarhus Vand er der tale om største projekt nogensinde. 

– Projektet er kronen på værket i vores bestræbelser de sidste 20 år på at effektivisere spildevandsrensningen og genanvende spildevandet i en grad, så vi ikke længere taler om et affaldsprodukt, men som en samfundsnyttig ressource, siger adm. direktør i Aarhus Vand, Lars Schrøder, i pressemeddelelsen om aftalen. 

– Med Aarhus Rewater tager vi et kvantespring i den cirkulære økonomi, der skal bane vejen for, at Aarhus Vand som virksomhed bliver energi- og klima-neutral 2030, tilføjer han.

Anlægget, der betegnes som et af verdens mest bæredygtige, kommer udover at rense spildevand til at producere overskudsenergi og udnytte ressourcerne i spildevand i et omfang, der ikke er set før. Det er ressourcer som eksempelvis næringsstoffer, proteiner, kemikalier og grundsubstanser til sundhedsindustrien.

Udvides indtil 2060 

Baggrunden for opførelsen af Aarhus Rewater er, at Marselisborg Renseanlæg om få år har for lidt kapacitet til at rense spildevandet fra et stigende antal borgere i Aarhus Kommune. Desuden er der ikke plads til at udvide anlægget, der er nabo til Marselisborg Lystbådehavn. Åby og Viby Renseanlæg har også for lidt kapacitet. Derfor skal der bygges ét nyt, stort anlæg med en ny placering i området, hvor det nuværende Marselisborg Renseanlæg ligger.

Opførelsen af Aarhus Rewater løber efter planen frem til midten af 2028, hvor anlægget forventes at blive taget i drift. Anlægget udvides herefter løbende indtil 2060, hvor kapaciteten når op på det, der svarer til 600.000 personers udledning af spildevand.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fødeplan sender 60 millioner til udvidelse af fødeafdeling
Biogas-direktør efter milliardhandel: Vi fortsætter som om intet er hændt
Vild Lamborghini allerede udsolgt i Danmark: Her er mærkets første terrængående sportsvogn
Københavnsk møbeltrio er gået konkurs
Esbjerg tilbyder SOSU-uddannelse med løn - og mange tager imod tilbuddet
Regionerne sætter ind mod brug af plejepersonale fra vikarbureauer
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.141